Content marketing, wat is dat?

webkrunch wiki content marketing

Content marketing is een marketing strategie waarbij waardevolle gratis content wordt gemaakt en verspreid om zo merkbekendheid, verkeer en uiteindelijk conversies te genereren. De content die verspreid wordt loopt uiteen van blogposts, tot infographics, videos, e-books en meer.

Content marketing en SEO

Hoewel de voordelen van content marketing niet tot SEO gelimiteerd zijn, is een goede content marketing strategie van grote waarde voor het behalen van die begeerlijke rankings in de zoekmachine. Door een constante stroom van waardevolle content te produceren verzamelt u op een natuurlijke wijze backlinks naar uw website, producten en diensten die vervolgens door zoekmachines als Google worden gezien als teken dat u een website hebt die het verdient gevonden te worden. Het bijhouden van een blog op uw website is een eerste stap die met een beetje slim schrijfwerk en content die ook daadwerkelijk interessant voor je bezoekers is, al snel resultaten zal opleveren. Elke keer dat iemand uw content namelijk overneemt of ernaar verwijst op zijn eigen site of blog levert  het u weer een inkomende link op.

Wat is het verschil tussen content marketing en SMM of social media marketing?

Het grootste verschil tussen content marketing en SMM of social media marketing is het zwaartepunt van de strategie. In het geval van social media marketing wordt er content geproduceerd voor een social netwerk als Facebook of Twitter, met het idee daar zoveel mogelijk shares, likes of retweets uit te slepen. Een content marketing strategie draait echter meestal om content die op een eigen website of kanaal wordt geproduceerd. Sociale netwerken zijn in dat geval ook een belangrijk stuk gereedschap, maar meestal worden hier enkel links gedeeld naar de content die buiten de netwerken zelf leeft. Een content marketeer is dus ook niet gelimiteerd door de 140 tekens van Twitter of de vele eisen die een netwerk als Facebook aan content stelt. Het doel van de campagne dicteert de vorm die de content aanneemt.

Content marketing tips en trucs

Wanneer u besluit om content marketing toe te passen, is de eerste stap het bedenken voor wie uw content maakt. Wie is de ideale lezer of kijker en waar hecht deze fictieve persoon waarde aan? Het idee achter content marketing is dat u content produceert die als eerste doel heeft om waarde toe te voegen voor de uiteindelijke ontvanger, dus bedenk u wat u kunt schrijven, maken of delen dat aan deze voorwaarde voldoet. Tegelijkertijd is het belangrijk om hierbij niet de identiteit van uw site, product of onderneming uit het oog te verliezen: Hoewel de bezoekers van uw online dierenwinkel wellicht heel veel interesse hebben in barbecuerecepten tijdens een mooie zomer, ligt deze content zover bij de kern van uw onderneming vandaan dat er geen toegevoegde waarde voor uzelf is.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact