Content optimization, wat is dat?

webkrunch wiki content optimalisation

Content optimization is het optimaliseren van de inhoud van een webpagina om daarmee op bepaalde keywords gevonden te worden binnen zoekmachines. Naast linkbuilding vormt content optimization een van de belangrijkste onderdelen van SEO of zoekmachine optimalisatie.

Content optimization: tekst

Content optimization van tekst is belangrijk voor alle tekst op je website, maar is vooral van belang voor pagina’s die als landingpages zullen fungeren. Enkele dingen om hierbij in gedachten te houden:

  • De title tag is een van de belangrijkste onderdelen van uw pagina. Deze zin moet uw publiek in één zin duidelijk maken waar uw pagina over gaat. Aangezien deze in de SERP wordt gebruikt om als link naar uw pagina te fungeren, is het van belang dat uw title tag zowel de nodige keyword(s) bevat, alsook uitnodigt tot klikken.
  • De meta description van uw pagina geeft een samenvatting van de inhoud van uw pagina in zo’n 150 tot 160 karakters. Deze tekst beïnvloedt uw ranking verder niet, maar is in zoekmachines te vergelijken met een advertentie tekst en moet dus vooral gericht zijn op conversie.
  • De url van uw pagina dient omschrijvend te zijn en bevat bij voorkeur ook de keyword waar u met uw pagina op wilt ranken.

Content optimization: afbeeldingen

Content optimization voor afbeeldingen heeft veelal twee doelstellingen: Zorgen dat afbeeldingen getoond worden wanneer een gebruiker in, bijvoorbeeld, Google Images specifiek naar een afbeelding op zoek gaat én als ondersteuning van de SEO van een pagina voor een normale text-based zoekopdracht. In beide gevallen is het van groot belang dat de alt tag van iedere afbeeldingen binnen een webpagina is ingevuld met een tekst die de afbeelding in kwestie omschrijft. Door het verwerken van keywords in deze omschrijving kan de alt tag vervolgens bijdragen aan de vindbaarheid van de afbeelding en de pagina in kwestie.

Content optimization: video

Vergelijkbaar met content optimization voor afbeeldingen, draait ook content optimization voor video voornamelijk om de omschrijvende teksten voor een video. Door het kiezen van de juiste titel en omschrijving kunnen zoekmachines video’s indexeren en deze in de SERP tonen. Een video zonder titel of omschrijving is voor een zoekmachine simpelweg een ‘blinde’ video, waarover verder niets bekend is. Op het gebied van content optimization is een video op dat moment dan ook compleet overbodig.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact