Wat is Contextual advertising?

webkrunch wiki contexctual advertising

Contextual advertising, wat is dat?

Met Contextual advertising wordt het adverteren op een website bedoeld. Deze advertenties hebben te maken met het hoofdonderwerp van de website. Door dit soort advertenties te plaatsen wordt de website een geheel. U heeft dan een bepaald onderwerp waar de artikelen mee te maken hebben en hier sluiten de advertenties dan mooi bij aan.

Contextuele advertenties kunnen bijvoorbeeld op een website worden geplaatst door gebruik te maken van Google Adsense. De maker van de website kiest, door middel van het invoeren van keywords, waar de website over gaat. Vervolgens worden de advertenties hierop aangepast en geplaatst op de website.

Hoe merkt u dat er gebruik is gemaakt van contextual advertising?

Als u naar een willekeurige pagina gaat, merkt u dat de advertenties die er worden weergegeven, bij uw zoekgedrag passen. De advertenties hebben hoogstwaarschijnlijk te maken met de onderwerpen die u eerder hebt opgezocht. Bij een website waar contextual advertising is toegepast, ziet u dat de advertenties op de website overeenkomen met de onderwerpen uit de artikelen.

Het doel van contextual advertising is dat er een mooi geheel wordt gemaakt tussen de website en de advertenties. Daarnaast is het ook een belangrijke marketing strategie omdat ook andere bedrijven kunnen adverteren in het advertentie netwerk.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact