Conversie, wat is dat?

webkrunch wiki conversie

Conversie is het moment waarop de ontvanger van uw marketingboodschap de gewenste actie onderneemt. Dit kan het doen van een aankoop in uw webshop zijn, maar ook een informatie-aanvraag of inschrijving voor een nieuwsbrief. In veel gevallen is een call to action de directe aanleiding voor een conversie.

De verschillende typen conversies

In een funnel kunnen verschillende conversiemomenten optreden, waarbij elke stap naar een volgende fase als een conversie aangeduid kan worden. Zo kan het openen van een email een conversie zijn, het vervolgens klikken op een call to action of CTA in de email is een conversie en de daaropvolgende aankoop die de gebruiker doet op de landingspagina is ook een conversie. In consumenten marketing kan een conversie zeer snel plaatsvinden, maar in een langere b2b sale draait het veelal om een lange serie kleinere conversies.

Conversie tips en trucs

  • Gebruik landing pages die specifiek gecreëerd zijn om een bepaald type bezoeker een bepaalde actie te laten ondernemen. Hoe beter u weet wie er op een pagina komt en hoe beter u de te ondernemen actie begrijpt, hoe beter u daar uw CTA op aan kunt passen en hoe hoger de conversie zal zijn.
  • Gebruik sociale signalen om uw conversie te verbeteren. Gebruikers zullen gemakkelijker converteren op het moment dat ze weten dat anderen dezelfde actie hebben ondernomen. Gebruikt quotes van andere bezoekers, shares of andere input van sociale netwerken om duidelijk te maken dat uw bezoeker niet alleen is en deze zal sneller tot actie overgaan.
  • Hou het kort en bondig. Op het moment dat u een tekst schrijft of andere content verzamelt voor een landing page, email of andere plek waar u mensen wilt laten converteren, beperk u dan tot het hoognodige. Alle informatie die niet rechtstreeks in dienst staat van een conversie is overbodig en kan alleen maar afleiden.
  • Meten is weten. Zorg dat u meet hoe goed een pagina, email of advertentie converteert. Hoe vollediger de informatie, hoe beter, want het kan heel goed dat u uitstekende conversiecijfers ziet voor de ene groep bezoekers, terwijl een andere groep het gemiddelde omlaag trekt. A/B testing kan een uitstekende manier zijn om, aan de hand van deze data, uw conversie te verbeteren.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact