Corporate Identity, wat is dat?

webkrunch wiki corporate identity

Ieder professioneel bedrijf heeft een Corporate Identity, ook wel de bedrijfsidentiteit genoemd. Net zoals een persoon een identiteit heeft, heeft ook ieder bedrijf een eigen identiteit. Zo is het ene bedrijf heel anders dan het andere bedrijf, simpelweg omdat de identiteiten van beide organisaties verschillen.

De drie elementen van de Corporate Identity

1. De Corporate Identity van een bedrijf bestaat altijd uit drie elementen. Ten eerste wordt de identiteit van een organisatie bepaald door het design dat de organisatie in kwestie gebruikt, ofwel de afbeeldingen, symbolen, beelden en foto’s die een bedrijf gebruikt en die door de verschillende doelgroepen van de organisatie gezien wordt.

2. Het tweede element van een Corporate Identity is de communicatie van het bedrijf. De communicatie bepaalt wat de doelgroepen van de organisatie lezen en horen over het bedrijf in kwestie en heeft ook invloed op de identiteit van het bedrijf. Het gaat niet alleen om de communicatie naar klanten, maar ook om de communicatie naar de massa (het grote publiek), investeerders, werknemers, potentiële arbeidskrachten voor de organisatie en ga zo maar door. Lees ook blog marketing.

3. Tot slot bestaat de Corporate Identity uit het gedrag van de organisatie, ofwel de manier waarop de medewerkers van de organisatie zich gedragen. Hoe de telefoon wordt opgenomen, hoe de medewerkers zich kleden, hoe het bedrijf omgaat met klachten: het valt allemaal onder het gedrag van de organisatie.

De Corporate Identity veranderen

Het is niet gemakkelijk om de identiteit van een organisatie te veranderen. Om de bedrijfs of -organisatieidentiteit op alle drie de niveaus te kunnen veranderen, moet er namelijk veel gebeuren. Zo moet het design van de organisatie niet alleen aangepast worden, maar moet er ook op een andere manier gecommuniceerd worden door de medewerkers van het bedrijf. Tot slot moet ook het gedrag van medewerkers veranderen en vooral dat is niet de meest eenvoudige opdracht.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact