CPA – Cost per action, wat is dat?

webkrunch wiki cost per action

CPA staat voor ‘cost per action’ oftewel kosten per actie. Wanneer u als adverteerder (online) advertenties via dit model afrekent, betekent dit dat u een vastgesteld bedrag aan een publisher betaalt per aankoop, lead of andere overeengekomen handeling van een gebruiker.

Voordelen van een CPA campagne

De voordelen van een CPA campagne zijn voor de adverteerder duidelijk: Doordat u enkel betaalt voor een vooraf vastgestelde actie, zoals het registreren van een nieuwe klant, heeft u de ROI van uw advertentie uitgaven perfect in de hand. Weet u bijvoorbeeld dat u per nieuwe klant 5 euro aan advertentie kosten kunt uitgeven, dan weet u met een CPA campagne dat u voor elke 5 euro die klant ook echt zult krijgen. Een CPA campagne kan daarnaast ook prima voor directe verkoop gebruikt worden en is populair bij ondernemingen die een beperkt assortiment producten of diensten hebben, waarvan de winstmarge zeer voorspelbaar is.

Nadelen van een CPA campagne

Het grootste nadeel van een CPA campagne is dat deze vooral voor de adverteerder zeer aantrekkelijk is. U betaalt immers enkel voor acties die ook geld opleveren, dus elke euro die u spendeert komt zeker terug. De publishers die uw advertentie tonen moeten echter advertentieruimte opgeven voor een campagne waarbij ze enkel betaald worden wanneer er acties ondernomen worden die zij zelf niet in de hand hebben. De adverteerder moet de klant immers nog converteren door middel van een goed registratie formulier of een goed presterende webshop. Het aantal publishers dat met een CPA model werkt dat verder gaat dan de standaard click is dan ook beperkt, waardoor de potentiële hoeveelheid verkeer die je op deze manier aantrekt relatief laag is.

Wat is het verschil tussen CPA en affiliate marketing?

Een CPA campagne kan opgesteld worden op basis van talloze verschillende acties. Wanneer u affiliate marketing inzet betaalt u veelal enkel en exclusief voor aankopen. Ook is het niet ongewoon dat u affiliate marketing niet afrekent met een vast bedrag per actie, maar juist met een percentage van de waarde van een aankoop.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact