CPL – Cost per lead, wat is dat?

webkrunch wiki cost per lead

CPL staat voor cost per lead, oftewel het afrekenen per prospect of potentiële klant.

De voordelen van CPL

CPL of cost per lead is een afrekenmodel dat in veel opzichten de gulden middenweg vormt tussen CPM, welke publishers beloont voor elke advertentie vertoning, en CPS, waarbij een publisher enkel wordt betaald als een doorgestuurde gebruiker bij de adverteerder converteert. Waar bij CPM de publisher geen enkele reden heeft om gekwalificeerde gebruikers naar de adverteerder te sturen en CPS een publisher ‘straft’ voor een slecht converterende adverteerder, is CPL een compromis. De publisher krijgt enkel betaald voor interessante prospects of leads, terwijl de eventuele conversie de taak en het risico van de adverteerder is. CPL is daarmee een vorm van afrekenen voor online marketing die een evenwicht vindt tussen de belangen van publisher en adverteerder.

De nadelen van CPL

Hoewel CPL per definitie tracht een balans te vinden tussen de belangen van publishers en hun adverteerders, slaagt het hier niet altijd in. Als adverteerder kunt u de kwaliteit van de geleverde leads veelal pas beoordelen wanneer u deze tracht te converteren, wat betekent dat u een publisher al heeft betaald. Hoewel u naar aanleiding van slecht presterende leads natuurlijk altijd een publisher van uw volgende campagne kunt uitsluiten, heeft u op dat moment wel al betaald voor een aantal van die leads. Ook zijn er, net als het geval is bij CPS of CPA, publishers die niet met dit afrekenmodel willen werken. Hierdoor heeft u per definitie minder kanalen tot uw beschikking dan bij een CPM of CPC campagne het geval zou zijn.

Voorbeelden CPL campagnes

Hoewel het prima mogelijk is om simpele banners af te rekenen via een CPL model, is dit veelal vooral voor publishers een weinig interessante optie: De kans dat een toevallige bezoeker de banner interessant vindt én daarna ook nog eens contact gegevens achterlaat bij de adverteerder is relatief klein. CPL is dan ook populairder bij email marketeers, die veelal meer weten over de ontvanger van een email en hierdoor mails enkel richten op ontvangers die waarschijnlijk een interesse in de aangeboden diensten of producten hebben.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact