Wat is een crawler?

webkrunch wiki crawler

Een crawler, wat is dat?

Een crawler wordt ook wel een spider genoemd. De crawler bezoekt elke website. Als u net een website heeft gemaakt, zal de crawler elke pagina van uw website afgaan en ervoor zorgen dat deze wordt geïndexeerd. Het is daarom heel belangrijk dat u goede webpagina’s maakt die duidelijk in elkaar zitten, waar u gebruikt maakt van een goede structuur en natuurlijk de keywords niet vergeet.

Op deze manier is het voor een crawler makkelijker om de webpagina af te scannen en een goede indexering te maken voor de zoekmachines.

Waarom is een crawler belangrijk?

Elke zoekmachine heeft een eigen Crawler. Zo maakt Google bijvoorbeeld gebruik van GoogleBot. Een crawler is belangrijk omdat deze ervoor zorgt dat websites en bijbehorended pagina’s worden opgenomen in de zoekresultaten. Als u zelf op zoek bent, gaat u hoogstwaarschijnlijk naar Google.

U typt daar in waar u op zoek naar bent. Vervolgens krijgt u een groot aantal resultaten te zien. De best bezochte pagina staat vaak bovenaan en zo kunt u oneindig door scrollen door de pagina’s van Google. Een Crawler is dus erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat webpagina’s worden opgenomen in het zoekbestand van zoekmachines.

Kunt u een crawler beïnvloeden?

Een crawler kan zeker worden beïnvloed. Als u een pagina maakt en daarin weinig gebruik maakt van goede en sterke keywords of zonder duidelijke structuur, zal uw pagina veel langer moeten worden gescand. Vervolgens zal deze pagina veel lager in de zoekresultaten van de zoekmachines terechtkomen.

Zorg er daarom voor dat u een duidelijke pagina maakt met een goede structuur. Maak daarnaast gebruik van een sitemap zodat het voor een crawler makkelijker is om de website te scannen en te indexeren. Voor pagina’s met dubbele content is het ook aan te raden gebruik te maken van canonical tags.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact