CSS, wat wil dat nou eigenlijk zeggen?

webkrunch wiki css

Cascading Style Sheets worden gebruikt om de opmaak (styling) van webpagina’s te regelen. Met de codetaal CSS is veel meer mogelijk qua vormgeving dan met HTML alleen. Daarom gebruiken de meeste moderne webpagina’s een combinatie van HTML en CSS om eenvoudig en efficiënt de opmaak te kunnen verzorgen. Het handigste daarbij is wellicht nog wel dat CSS in een apart bestand kan worden opgenomen, waardoor de HTML niet ontregeld wordt door allerlei stukjes codetaal voor de vormgeving.

Als een waterval

CSS is op zichzelf een vrij gemakkelijke codetaal, ook voor beginners. Er is echter één aspect van CSS dat veel beginners in de luren legt, en dat zit ‘m in de C van Cascading, als een waterval. De manier waarop een CSS-pagina wordt opgebouwd, begint namelijk bovenaan en wordt verder via overerving geregeld. In de praktijk zult u al snel merken dat dat eigenlijk een enorm voordeel is. Het betekent namelijk bijvoorbeeld dat u slechts één keer hoeft op te geven welk lettertype uw webpagina moet krijgen. Alle subelementen krijgen dan automatisch dat lettertype – tenzij u anders aangeeft.

Krachtig middel met veel ondersteuning

Dat maakt vormgeven via CSS bijzonder efficiënt. Een programmeur met de juiste kennis kan de opmaak van een webpagina tot op de pixel precies regelen met CSS, die via enkele eenvoudige commando’s automatisch laten aanpassen aan de schermgrootte, en nog veel meer. CSS biedt dus veel meer mogelijkheden dan HTML. Dat heeft er zelfs toe geleid dat vormgeving via CSS door meer browsers wordt ondersteund dan vormgeving via HTML.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact