Digital Marketing Funnel, wat is dat juist?

webkrunch wiki digital marketing funnel

Digital Marketing Funnel, wat is dat?

We leven nu in een digitale tijdperk. Ook nu willen we graag klanten aantrekken voor onze diensten. Maar hoe bereiken wij deze klanten? Door middel van een Digital Marketing Funnel kunnen deze klanten worden bereikt. Uw producten bereiken klanten niet zomaar. Allereerst dient u ervoor te waken dat u unieke producten heeft. Dan heeft u met een heleboel vreemdelingen te maken. Deze vreemdelingen dient u om te zetten naar bezoekers, die ook nog eens graag terugkomen naar uw website en uw diensten af willen nemen.

Hoe trekt u klanten aan door middel van Digital Marketing Funnel?

U bouwt een website op. Deze website is erg belangrijk voor het aantrekken van klanten. Zorg ervoor dat u een overzichtelijke website opbouwt. Deze website dient geoptimaliseerd te zijn en een goede indruk te wekken. Verander de vreemdelingen naar echte bezoekers door een prachtige website op te bouwen die u up to date houdt. Nodig bezoekers uit om altijd terug te komen en uw diensten af te nemen. Daarnaast is het aanmaken van een blog ook geen gek idee. In een blog kunt u namelijk van alles plaatsen. Maar ook educatieve content. Deze educatieve content dient interessant te zijn voor de bezoekers en deze dienen te worden aangetrokken zodat ze altijd terug komen om uw blog te lezen. SEO is ook erg belangrijk. Misschien is dit nog wel het allerbelangrijkst. Hiermee wordt u namelijk gevonden in de zoekmachines.

Door middel van SEO kunt u ervoor zorgen dat uw artikelen voldoen aan de eisen die de zoekmachines stellen. Kies voor een goede opmaak van de teksten, kies pakkende koptitels en maak gebruik van afbeeldingen. Geen enkele bezoeker vindt het leuk om hele lange teksten te lezen. Afbeeldingen zorgen voor een welkome afwisseling hierin. En vervolgens is het natuurlijk ook erg belangrijk dat u uw website en uw diensten deelt op het internet. Op deze manier maakt u reclame voor uw eigen website en diensten.

Digital Marketing Funnel onder de loep

Een funnel betekent letterlijk een trechter. Als we de marketing trechter onder de loep nemen, dan komen we uit op het volgende:

  • We beginnen eerst met het bewust maken van potentiële klanten van uw diensten. Dit is dus het gedeelte waarbij u een unieke dienst of product dient te hebben die u op de markt wilt brengen.
  • Vervolgens gaat u de markt op en oriënteert u waar klanten interesse in hebben. Op deze interesses kunt u dan inspelen.
  • U zet een plan op. Hoe brengt u uw producten op de markt en zorgt u ervoor dat klanten ook graag voor uw product kiezen.
  • Daarna is het tijd om actie te ondernemen. De klanten hebben hun keuze gemaakt, en het is nu de bedoeling dat u uw producten verkoopt. Daarnaast is het ook belangrijk dat uw producten interessant blijven en dat u klanten blijft werven.

Door goed te trechteren, komt u erachter waar de potentiële klanten interesse in hebben en kunt u aan de slag gaan met de verkoop van uw producten.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact