Direct Marketing , wat is dat?

webkrunch wiki direct marketing

Er zijn verschillende manieren om in contact te komen met de doelgroep van uw bedrijf. Doet u dit direct, ofwel door uw doelgroep direct te benaderen, dan is er sprake van Direct Marketing. Op deze pagina leest u meer over dit belangrijke marketingbegrip. .

Direct Marketing: een korte introductie

Direct Marketing wordt ook wel dialoogmarketing genoemd. Het is een vorm van marketing waarbij een bedrijf direct in contact staat met de doelgroep, ofwel de doelgroep zonder tussenpersoon benadert. Er wordt geen gebruik gemaakt van advertenties in de krant, in een tijdschrift of op het internet om de doelgroep te benaderen, maar de doelgroep van het bedrijf wordt zonder tussenpersoon aangesproken om een bepaalde boodschap over te brengen.

Verschillende varianten van Direct Marketing

Direct Marketing is een overkoepelend begrip en dit betekent dat u deze vorm van marketing op verschillende manieren in kunt zetten. Zo kunt u de doelgroep van uw bedrijf direct benaderen per post door een brief te sturen, maar ook via e-mail door een promotionele e-mail te versturen. De moderne variant van dialoogmarketing betreft het benaderen van de doelgroep via social media. Omdat er ook hier sprake is van direct contact, valt ook deze vorm van communicatie met de klant onder Direct Marketing.

De manieren waarop een bedrijf Direct Marketing in kan zetten, zijn afhankelijk van de klantgegevens die een organisatie heeft:

  • Zijn er geen gegevens aanwezig, dan is het communiceren met de klant via social media een goede oplossing om direct contact te leggen met de klant.
  • Is er een telefoonnummer, dan kan een medewerker van het bedrijf de klant bellen.
  • Is er een e-mailadres of een postadres, dan kan er een promotionele e-mail of folder verstuurd worden naar de klant

Finaal is het van cruciaal belang welke vorm van communicatie u gebruikt voor het bereiken van uw doelgroep. Bij Webkrunch hebben we hier jarenlange ervaring mee en zijn dan ook steeds bereid u te voorzien van het beste advies in uw keuze.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact