Display URL, wat is dat juist?

webkrunch wiki display url

Display URL, wat is dat?

De link die u te zien krijgt, wordt ook wel een display URL genoemd. In het Nederlands wordt zo’n link ook wel een zichtbare URL genoemd. Een link kan aardig lang zijn. Vooral als deze verwijst naar een pagina die dieper op de website te vinden is. Er wordt dan vaak verwezen naar een website link dat bestaat uit een hele lange code. Door deze code te lezen, zal een bezoeker van een website niet snel begrijpen waar hij uit zal komen.

Mensen vinden het vaak prettig om te weten waar ze op klikken. Daarom is het geadviseerd om een Display URL te gebruiken. Hiermee kan namelijk een aanpassing worden gedaan in de lange code en meteen duidelijk worden gemaakt waar iemand naar zoekt.

Stel, iemand wordt via de link geleid naar een pagina over appels. www.appel.be/123480848 kan een link zijn, maar mensen weten niet waar ze op klikken op deze manier. www.appel.be/grannysmith is veel duidelijker en zo weten mensen ook waar ze op uit komen.

Een duidelijke omschrijving in uw links is dus uitermate belangrijk voor het vertrouwen en om legitiem over te komen naar uw klant/bezoeker.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact