Domeinautoriteit, wat is dat juist?

webkrunch wiki domein autoriteit

Domeinautoriteit, wat is dat?

Domein Autoriteit is een cijfer dat wordt gegeven aan een website. Dit cijfer geeft de waarde van een internetdomein aan. Hoe hoger het cijfer, hoe beter de ranking van de website. In Amerika is ooit bedacht dat een website een ranking kan krijgen. Deze ranking geeft aan hoe hoog de website scoort in de zoekmachines. Door middel van het toekennen van een cijfer tussen de 1 en 100 kan er worden bepaald wat de positie is van de website in de resultaten van de zoekmachines.

Hoger in de ranking met de Domeinautoriteit?

Vele mensen streven ernaar om hun website uit te laten komen op de 100, maar dit is haast niet te doen. Bedenk dat Google zelf ook een Domeinautoriteit heeft, en dat een Facebook dit ook heeft. Deze staan gegarandeerd met een cijfer 100 geregistreerd. Het is makkelijker te vechten voor een positie rond de 20 of 30, omdat dit meer reëel is dan een ranking van 70 of hoger.

Wat zorgt voor een goede Domeinautoriteit?

U kunt er natuurlijk wel voor zorgen dat uw website een hogere ranking krijgt. Dit doet u door uw SEO op orde te hebben. Een goede website heeft een goede opbouw. De artikelen op de website mogen niet te kort zijn maar ook niet te lang en deze moeten zijn voorzien van goede keywords zodat ze ook goed kunnen worden gevonden binnen de zoekmachines. Daarnaast moet er ook worden gezorgd dat de content deelbaar is. Mensen stellen graag een vraag en willen daar antwoord op. Als u antwoord geeft op dit soort vragen, dan zullen ook meer van uw artikelen worden gedeeld bijvoorbeeld via SocialMedia.

Daarnaast is het ook belangrijk dat er een interne linkstructuur wordt opgebouwd. U kunt links bouwen binnen uw eigen website. Deze links kunt u gebruiken om te linken naar eigen artikelen binnen de website. Bezoekers willen graag doorklikken naar relevante artikelen binnen de website. Verwijder daarnaast ook links die geen goed effect hebben op uw website. Het is natuurlijk mogelijk dat u een afbeelding heeft gebruikt die u elders op het internet heeft gevonden. Het kan zijn dat deze afbeelding ineens niet meer oproepbaar is. Dan is het beter om deze links te verwijderen omdat deze een negatief effect hebben op uw eigen website.

Tot slot is het ook belangrijk om geduld te hebben. Geen enkele website zal ineens bovenaan de ranking komen te staan. Daar is echt geduld en heel veel hard werk voor nodig. Door hard te werken, en te zorgen dat alle artikelen op uw website geoptimaliseerd zijn, zal dit alleen maar zorgen voor meer bezoekers op uw website. Daarnaast zorgt het er op den duur ook zorgen voor een hogere ranking.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact