Domeinnaam, wat is dat?

webkrunch wiki domainname

Wat is een domeinnaam?

Eén van de eerste stappen die u neemt bij het bouwen van een website gaat over een domeinnaam. Maar wat is het precies? Uit welke onderdelen bestaat het? Waarop moet u letten bij de registratie?

Om te weten wat een domeinnaam is, is het goed om eerst te weten wat een domein betekent. Een domein is het online adres van een website. De server moet naar een bepaald IP-adres op het internet om bij een specifieke website te komen. Echter zijn reeksen getallen voor niemand te onthouden, en daarom krijgen deze adressen een naam. Een domeinnaam is dus de benoeming van het online adres. Het is een unieke naam op het internet. U kunt het ook wel vergelijken met een straatnaam.

Uit welke onderdelen bestaat het?

Een domeinnaam bestaat uit een naam en een extensie. Enige vereiste aan de naam is dat deze uniek is. De extensie is datgene wat achter de punt staat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan .be of .nl. In totaal bestaan er ongeveer 500 extensies. U heeft zelf de keuze om de naam en de extensie vast te leggen. Kies voor een extensie die gericht is op uw land. Zo is .be gericht op de België en .nl op Nederland.

De juiste domeinnaam kiezen voor uw organisatie / webshop

Het is ‘maar’ het online adres van uw website, maar de invulling van de naam is van grote invloed op de vindbaarheid van uw website. Daarom is het verstandig om goed na te denken over de naam van uw website.

Indien het domein nog vrij is, is het strategisch om uw eigen bedrijfsnaam te gebruiken. Houd de naam kort, eenvoudig en gebruik zoektermen die voor uw website relevant zijn. Voorkom ingewikkelde namen en ‘bewuste’ spelfouten. Wanneer mensen de websitenaam horen, moeten ze in één keer op het juiste adres belanden.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact