Drupal, wat is dat?

webkrunch wiki drupal

Drupal wordt veel gebruikt, innoveert met de minuut en staat bekend om het goed beheren van iedere website. U krijgt niet te maken met PHP taal, ingewikkelde codetaal of JavaScript. Drupal is vriendelijk, zowel voor ervaren als onervaren gebruikers. Maar wat is het precies? En wat zijn de voordelen en nadelen?

In een notendop

Drupal is een Content Management Framework en een Content Management Systeem. Drupal is robuust, veelzijdig en innoveert elke dag. Dat niet alleen. Drupal is ook flexibel, veilig en prettig om mee te werken. Er zijn duizenden mensen die helpen bij het ontwikkelen van Drupal. Zo wordt Drupal elke dag een beetje beter.

Daarnaast is het ook  een Content Management Framework dat gebruikt wordt bij het ontwikkelen van elke soort website: van blogplatforms en portfolio’s tot en met webshops en websites voor bedrijven. Tevens is kan je ook zeggen dat het een Content Management Systeem waarmee een website beheert wordt. Zo kunt u zelf uw content beheren, zonder tussenkomst van een programmeur of technische expert.

De voordelen van Drupal

Met Drupal heeft u niet meer te maken met de beperkingen van een CMS. U hoeft zich alleen te focussen op de content en dan komt het goed. De mogelijkheden zijn oneindig en u kunt elke kant op. Er zijn al meer dan 15.000 modules, waarmee u elke functionaliteit kunt toepassen die u maar wenst. Daarnaast bespaart u veel geld, omdat veel modules gratis zijn en u geen programmeurs hoeft in te schakelen voor het plaatsen, vervangen of veranderen van content. Tot slot bent u met dit systeem niet alleen, maar verbonden met duizenden ontwikkelaars en miljoenen gebruikers. Organisaties zoals de Universiteit van Utrecht, UWV of Ministerie van Infrastructuur en Milieu maken gebruiken van dit CMS.

De nadelen van Drupal

Dit systeem heeft geen ‘vast front-end stramien’. Dit houdt in dat er geen themes zijn, wat wel het geval is bij WordPress. Er moet een eigen vormgeving gemaakt worden en vervolgens omgezet worden naar HTML. Aan de ene kant kan dit als een nadeel worden ervaren, aan de andere kant ook als een voordeel.

Doordat er dus geen ‘vast front-end stramien’ is, kan er een volledige eigen look & feel ontwikkeld worden. Daarnaast vraagt dit systeem wel om wat meer IT kennis dan WordPress. U leert er in de loop der tijd mee werken, maar dat vraagt meer tijd, meer inzet en dus ook meer moeite.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact