Duplicate content, wat is dat concreet?

webkrunch wiki duplicate content seo

Verschillende soorten

Duplicate content is een bekend begrip in de wereld van de SEO. Het betekent in het Nederlands ook wel dubbele inhoud, wat inhoudt dat er op bepaalde websites dezelfde inhoud staat weergegeven. Er kan sprake zijn van interne duplicate content, maar ook van externe duplicate content.

Intern

Bij interne duplicate content is er sprake van dezelfde content op dezelfde website. Zo kan een product onder meerdere categorieën op een webshop vallen, waardoor er verschillende URL’s voor het desbetreffende product bestaan. Zo wordt duplicate content vaak door de website zelf veroorzaakt. Een voorbeeld van duplicate content is wanneer het laatste gedeelte van een URL overeenkomt met het laatste gedeelte van een andere URL, maar het over hetzelfde product gaat van hetzelfde merk. Er wordt dubbele inhoudt veroorzaakt, omdat de URL binnen dezelfde webshop plaatsvindt.

Extern

Bij externe duplicate content is er sprake van dezelfde inhoud op verschillende websites. Het verschil tussen interne duplicate content is dat interne duplicate content binnen dezelfde website plaatsvindt, maar externe duplicate content bij verschillende websites plaatsvindt. Externe duplicate content kan men zelf creëren, maar het kan ook door anderen worden veroorzaakt. Zo kan men zelf een artikel overnemen en publiceren op zijn of haar website of webshop. Wanneer dit vaker wordt gedaan, kan er gesproken worden van dezelfde inhoud en dus van externe duplicate content. Soms komt dit onbewust voor, omdat men hetzelfde product op een website verkoopt als een ander. Ook is het mogelijk dat een webshop een grote hoeveelheid aan producten verkoopt, waardoor er fouten worden gemaakt.

Kwaliteit boven kwantiteit

Om dubbele inhoud te voorkomen kan men ervoor kiezen om teksten zelf te schrijven in plaats van teksten te leveren. Hoewel het aanleveren van teksten goedkoper en eenvoudiger is, kan het dubbele inhoud voorkomen. Ook kan men ervoor zorgen dat er verschillende onderdelen op een website anders zijn dan die van een ander merk. Denk hierbij aan onderdelen zoals tekst in bepaalde alinea’s, afbeeldingen, maar ook aan de titel. Het voorkomen van duplicaten content is van belang, omdat het een negatieve invloed kan hebben op SEO.

Zo kan het ervoor zorgen dat een website erg laag in de zoekresultaten van een zoekmachine wordt getoond, waardoor een website minder bezoekers verkrijgt dan de websites die hoog in de zoekresultaten worden getoond. Hoewel het dezelfde inhoud betreft, krijgt de ene website zo meer bezoekers dan de andere.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact