Dwell time, wat moet ik daar mee?

webkrunch wiki dwell time

Verkeer op het internet

Dwell time is een begrip in de marketingwereld waar verkeer op internet wordt beoordeeld. Dwell time houdt de tijd in dat een bezoeker op één bepaalde pagina blijft. Er wordt vaak veel waarde gehecht aan de dwell time, terwijl deze vaak onbetrouwbaar en niet nauwkeurig is.

De dwell time is de tijd dat een bezoeker op een website blijft. Er wordt gesproken over de tijd voordat de bezoeker terugkeert naar de SERP. De bezoeker doet een nieuwe zoekopdracht in de SERP. Vaak wordt er over een gunstige dwell time gesproken wanneer er sprake is van een lange dwell time. Een lange dwell time houdt in dat een bezoeker een website lang heeft bezocht en veel informatie op de website heeft weer kunnen geven.

Entree en exit clicks

Er zijn twee clicks die vaststellen hoelang een bezoeker op een website verblijft. Deze clicks heten de entree click en de exit click. De bounce houdt in dat een bezoeker 25 minuten op een websitepagina verblijft en vervolgens verlaat. Omdat de verblijftijd van de bezoeker vrij lang is, betekent dat dat de bezoeker veel informatie heeft weer kunnen geven.

Bounce

Wanneer een bezoeker 6 seconden op een website verblijft, kan er gesproken worden van een bounce. Bij een verblijfstijd van 6 seconden is het vaak het geval dat een bezoeker op de website terechtkomt, maar de informatie op de website irrelevant vindt. Vervolgens wordt de website verlaten door de bezoeker. Als een bezoeker een verblijfstijd van ongeveer een half uur heeft, is er geen sprake van een bounce. Dit komt doordat iemand dan ongeveer een half uur de informatie op de website heeft gelezen en vervolgens de website heeft verlaten. Dit verklaart dat er bij bepaalde pagina’s van hoogwaardige kwaliteit wordt gesproken van een hoge bounce rate, deze wordt getoond in de analytics.

Bounce rate

Aan de hand van de dwell time kan men beter de kwaliteit van een website meten dan aan de hand van de bounce rate. Hierdoor wordt de dwell time door marketeers vaak als zeer betrouwbaar gezien, maar de bounce rate als onbetrouwbaar. Niet alleen marketeers maken gebruik van de dwell time. Ook zoekmachines maken er gebruik van. Google bijvoorbeeld, heeft de dwell time gebruikt om een functie te realiseren. Aan de hand van deze functie is het mogelijk om als gebruiker van Google een URL te blokkeren in de SERP. Dit kan de bezoeker doen wanneer er sprake is van een lage dwell time.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact