Een ebook, wat is dat?

webkrunch wiki e book

Een ebook is een digitaal boek dat in diverse bestandsformaten beschikbaar is. Denk hierbij aan de ePub, Kindle of aan PDF. De verschillende bestanden kunnen op diverse apparaten geopend worden.

Ebook, het nieuwe lezen

Een ebook is een boek in de vorm van een elektronisch document. U kunt dit boek lezen met een e-reader, die daar speciaal voor ontwikkeld is, maar ook via de moderne computer, tablet of zelfs smartphone. Een ebook of een elektronisch boek kan in feite een omvang hebben die bij een normaal boek ondenkbaar is. Een document van vijftigduizend pagina’s is zonder problemen mogelijk.

Hoe is het ebook ontstaan?

Eigenlijk bestaat het ebook nog niet eens zo lang. De uitvinder van het ebook is Michael Hart als oprichter van het Project Gutenberg. Het ebook kwam voor het eerst op de markt in 1971. Eigenlijk bleef de markt voor dit nieuwe soort boek heel beperkt. Mensen bleven de voorkeur geven aan het lezen van bestaande boeken. Pas toen Sony in 2007 met een reader kwam op basis van een formaat van elektronisch papier werden ebooks populair. Ook Amazon introduceerde daarna een eigen reader, onder de naam Kindle. Op deze reader kunnen boeken worden gelezen die worden gekocht bij Amazon en ebooks in diverse andere formaten, maar niet het in Nederland populaire ePub dat vooral voor Nederlandstalige boeken wordt gebruikt.

De toekomst van het ebook

Er zijn nog steeds veel lezers die veruit de voorkeur geven aan het papieren boek zoals zij dat gewend zijn. Toch is het de verwachting dat het ebook op termijn de standaard zal worden voor boeken. Een ebook is momenteel al goedkoper dan een papieren boek. Zodra er grotere uniformiteit wordt gerealiseerd op het formaat van de ebook en de leesbaarheid op readers van de verschillende types daardoor wordt verbeterd zal het ebook de markt voor boeken waarschijnlijk veranderen zoals dato n de muziek industrie ook is gebeurd middels de MP3-speler.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact