Ecommerce, wat is dat?

webkrunch wiki ecommerce

Ecommerce is de overkoepelende term voor commerciële transacties die met behulp van het internet op elektronische wijze plaatsvinden. In de praktijk gaat het in ecommerce veelal om online winkels waar een consument of zakelijke klant producten of diensten kan bestellen.

Content marketing en ecommerce

Zonder een goed plan is succes vaak meer een kwestie van geluk dan het gevolg van acties die u ondernomen heeft. Start dan ook met een goed content marketing plan voor uw ecommerce onderneming. Heeft u content marketing nodig? In het huidige online marketing landschap is content marketing een van de meest effectieve manieren om uw marketing budget én uw tijd in te zetten. Daar bovenop is de ROI veelal stukken hoger dan bij andere marketing inspanningen. Het antwoord op die vraag is dus een volmondig ‘Ja, u heeft content marketing nodig voor uw ecommerce onderneming’.

Email marketing en ecommerce

Email marketing voor ecommerce gaat verder dan wekelijks een nieuwe nieuwsbrief versturen met de laatste aanbiedingen. Elk email contact met een klant is een nieuwe gelegenheid om de relatie met die klant te verbeteren en de kans op een herhaalorder te vergroten. Reactiesnelheid is hierbij zeer belangrijk: Men verwacht na een bestelling direct een orderbevestiging en regelmatige updates over de status van een bestelling zijn eerder regel dan uitzondering. Probeer dan ook zoveel mogelijk emails direct automatisch te versturen en reageer zo snel mogelijk op inkomende mails van zowel klanten als bezoekers die nog geen aankoop hebben gedaan.

Heeft u social media marketing nodig voor uw ecommerce website?

Of u social media marketing nodig heeft voor uw ecommerce website hangt af van het soort onderneming dat u runt. In veel gevallen is de mogelijkheid van klantcontact op sociale platformen een grote plus, maar u heeft niet voor iedere onderneming een Facebook pagina, Twitter account, Pinterest pagina, Instagram account en Snapchat profiel nodig. Kies de platformen waar u u op wilt richten zorgvuldig en besteed aandacht aan de klanten die u op die wijze benaderen. In social media marketing voor ecommerce is kwaliteit belangrijker dan kwantiteit.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact