Email marketing, wat is dat?

webkrunch wiki email marketing

Email marketing is het direct communiceren van uw marketing boodschap met een groep door deze te benaderen door middel van een email. Hoewel met email marketing veelal op nieuwsbrieven en andere acquisitie gerichte uitingen wordt gedoeld, kan elke vorm van email contact met (potentiële) klanten als email marketing beschouwd worden.

Welke vormen van email marketing bestaan er?

Hoewel elk email content als email marketing kan worden aangemerkt, zijn er drie hoofdvormen van email marketing:

  • Directe promotionele emails waarmee u probeert nieuwe klanten aan te trekken, of bestaande klanten tracht te overtuigen om weer een aankoop te doen. Veelal gaat het hierbij om email adressen die je via een lead generation campagne hebt verzameld of om het uitsturen van aanbiedingen en sales naar uw huidige klantenbestand;
  • Emails die als doel hebben klantloyaliteit te versterken en een relatie met bestaande klanten te verdiepen. Denk hierbij aan een nieuwsbrief waarin u geen aanbiedingen deelt, maar content stuurt die niet direct gericht is op conversie;
  • Het plaatsen van uw marketingboodschap of advertentie in een email die door een ander wordt gestuurd. Denk hierbij aan het toevoegen van een banner in de nieuwsbrief van een gerelateerde website of het aangaan van een CPL deal met een email marketing partij die zijn eigen mailinglijst en email gebruikt.

Wat zijn de pluspunten van email marketing?

Email marketing is al jaren één van de populairste vormen van online marketing en die populariteit lijkt niet te lijden onder de opkomst van nieuwe apparaten en marketing kanalen. Enkele reden voor die populariteit zijn:

  • Het sturen van een email is vele malen goedkoper dan talloze andere vormen van communicatie
  • Een email is proactief. U zendt uw boodschap actief uit naar (potentiële) klanten, in plaats van dat deze naar uw boodschap moeten komen zoals bij een website het geval is
  • De ROI op een slimme email marketing campagne kan vele malen hoger zijn dan die van een traditionele banner campagne tegen dezelfde kosten

 

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact