Facebook marketing, wat is dat?

webkrunch wiki facebook marketing

Facebook marketing is het gebruik van ’s werelds populairste sociale netwerk, Facebook, voor online marketing doelstellingen. Dit kan enerzijds het gebruik van advertenties zijn voor branding of traffic, maar kan ook het gebruik van Facebook als communicatie kanaal inhouden.

Facebook marketing met Facebook ads of advertenties

Vergelijkbaar met de wijze waarop Google AdWords u toestaat om advertenties bij zoekresultaten te plaatsen, staat Facebook marketing adverteerders toe om advertenties in de Facebook newsfeed en naast pagina’s te plaatsen. Waar in AdWords deze advertenties op bepaalde zoekopdrachten gericht zijn, zijn Facebook advertenties veelal gericht op demografische gegevens en interesses van Facebook gebruikers. Zo kan u als adverteerder Facebook marketing inzetten om advertenties te richten op iedereen die een fan is van een bepaalde film, band of activiteit, maar kan u u ook richten op een bepaald geslacht, een bepaalde leeftijd of een combinatie van allerlei verschillende gegevens.

Facebook marketing en lookalike audiences

Een mogelijkheid die de afgelopen jaren sterk in populariteit is toegenomen is het gebruik van lookalike audiences om uw Facebook marketing advertenties te targeten. Een lookalike audience is een groep gebruikers die Facebook vindt gebaseerd op een door uzelf aangeleverde groep klanten, prospects of andere interessante gebruikers. Als adverteerder presenteert u Facebook met een lijst email adressen, Facebook ID’s of mobiele applicatie gebruikers. Door de interesses van deze groep gebruikers te vergelijken met andere Facebook gebruikers vindt het sociale netwerk nieuwe potentiële klanten die veel kenmerken met de originele groep gemeen hebben. Doordat Facebook per gebruiker tientallen tot honderden kenmerken heeft verzameld kunnen ze patronen ontdekken die u als adverteerder zelf nooit of moeilijk zou hebben gevonden.

Facebook marketing met een Facebook pagina

De dagen waarin Facebook marketing inhield dat u als ondernemer, merk of dienst zoveel mogelijk ‘likes’ voor uw Facebook pagina verzamelde zijn lang vervlogen. Hoewel een Facebook pagina in veel gevallen nog steeds raadzaam of zelfs noodzakelijk is, is een Facebook pagina nu eerder de plek waar gebruikers komen om met- of over u te communiceren. Hierbij is het vooral belangrijk dat u bereikbaar bent en consistent bent in de snelheid en inhoud van uw reacties.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact