FAQ, de meest gestelde vragen

webkrunch wiki faq

FAQ is de afkorting van Frequently Asked Questions. Op de webpagina met als titel FAQ staan de meest gestelde vragen met de daarbij behorende antwoorden.

Vragen en antwoorden

Een overzichtelijke webpagina vol met belangrijke vragen en duidelijke antwoorden kan de werkdruk binnen een bedrijf aanzienlijk verlagen. Klanten die vragen hebben over een besteld artikel bellen en mailen niet als de benodigde informatie makkelijk te vinden is op de website.

Bent u van plan om een FAQ pagina aan te maken, dan is het dus belangrijk om op de hoogte te zijn van de vragen die potentiële klanten en eindgebruikers het meeste stellen. Een gesprek met de medewerkers bij de receptie, klantcontactcenter en de servicebalie is daarom een goed begin.

Een pagina of een complete kennisbank

Als een enkele webpagina niet groot genoeg is om alle meest gestelde vragen te beantwoorden kan er ook gekozen worden voor een kennisbank. Dit laatste kan op verschillende manieren.

  • De pagina met vragen blijft staan onder Frequently Asked Questions, maar als de gebruiker het antwoord wil lezen, dan wordt er doorgeklikt naar een nieuwe pagina waarop een artikel staat over het onderwerp waarin het antwoord is verwerkt.
  • De pagina met vragen wordt verwijderd en vervangen door een uitgebreide kennisbank, zodat bezoekers en klanten zelf naar vragen, antwoorden, handleidingen en stappenplannen kunnen zoeken.

Is het altijd erg druk bij de servicebalie en komen er veel vragen binnen bij het klantcontactcenter, dan is het aanmaken van een kennisbank op de website een juiste stap.

Bereikbaarheid

Contactgegevens mogen natuurlijk nooit ontbreken en moeten altijd volledig zijn. Bedrijfsnaam, adres, postbusnummer, openingstijden, e-mailadres, contactformulier en telefoonnummer(s) behoren op iedere pagina van de website duidelijk zichtbaar te zijn.

Een duidelijke routebeschrijving met behulp van Google maps of een ander programma is een aanrader. Op die manier kan de bezoeker snel en gemakkelijk uitrekenen hoeveel reistijd er nodig is.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact