Wat is een feed?

webkrunch wiki feed

Feed, wat is dat?

Het is voor iedereen wel herkenbaar: er is een bepaald onderwerp waar u veel interesse in heeft. U heeft een standaard website die u altijd bezoekt om over dit onderwerp te lezen. Laten we zeggen een pretpark. U wilt graag op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen rondom dit park. U heeft een website gevonden waar u terecht kunt om nieuwsartikelen over dit park te lezen. Elke week keert u terug naar deze website om te kijken of er nieuwe nieuwsberichten zijn geplaatst op de website.

U weet niet meer waar u bent gebleven en zoekt dit eerst uit. Vervolgens blijkt het dat er helemaal geen nieuwe berichten zijn geplaatst. Is het niet veel handiger als u een notificatie zou kunnen krijgen waarmee meteen duidelijk wordt gemaakt dat er een nieuw bericht is geplaatst?

Daar is nou een feed voor gemaakt. Een feed is een handig overzicht waaruit meteen duidelijk wordt welke artikelen op de website te vinden zijn en welke artikelen net nieuw geplaatst zijn. U kunt hiervoor zelfs een melding instellen dat u genotificeerd wordt wanneer er een nieuw artikel is geplaatst.

Hoe leest u feed uit?

Er bestaat een handig tooltje waarmee feed makkelijk kan worden uitgelezen. Dit wordt ook wel een feedreader of RSS reader genoemd. In deze reader worden de websites opgenomen die u erin toevoegt en waarvan u op de hoogte wilt worden gehouden. Vervolgens ziet u de beknopte versies van de website artikelen en kunt u aan de slag gaan met het instellen van de notificaties. Op deze manier is het niet meer nodig om volledige websites af te scannen en op zoek te gaan naar de nieuwste artikelen.

De reader is geheel naar eigen wens in te stellen. U kunt uw voorkeuren aanpassen in de instellingen van de reader. Daarnaast is het ook gewoon mogelijk om websites uit de reader te verwijderen en weer anderen toe te voegen. Er zijn ook readers beschikbaar die gewoon geschikt zijn voor op uw mobiele telefoon zodat u ook onderweg op de hoogte bent van de laatste artikelen op uw favoriete websites. Houd er wel rekening mee dat niet elke website feed aanbiedt. Doet een website dit wel? Dan is dit te herkennen aan het feed pictogrammetje.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact