Firewall, wat is dat?

webkrunch wiki firewall

Wat is een Firewall?

Een firewall is een beschermingsmechanisme op uw computer. Bijna iedere computergebruiker heeft er misschien wel eens vaag wat over gehoord. Alleen wat doet deze verdedigingslinie dan precies en waarom is het zo belangrijk om deze te hebben?

Wat is een firewall?

Een zogenoemde ‘brandmuur‘ houdt wormen, hackingaanvallen, trojans en virussen tegen en beschermt uw lokale computer daartegen. Dit beschermingsmechanisme is op twee manieren te gebruiken. Het kan bestaan uit software, ook wel een soort beveiligingsprogramma, maar het kan ook bestaan uit hardware, ook wel een fysieke router.

Zowel de hardware als de software hebben dezelfde taak: binnenkomend netwerkverkeer controleren, om te voorkomen dat er dingen binnenkomen die gevaarlijk zijn voor uw computer. Zo blijft uw computer vrij van spyware en virussen.

Het volledige takenpakket

  • Bandbreedte per gebruik managen
  • Reguleren van het internetgebruik
  • Monitoren en controleren
  • Computers dwingen om een virusscanner te gebruiken
  • In de gaten houden wat individuele gebruikers doen omtrent applicaties
  • Plannen en uitvoeren

Waarom heb ik een firewall nodig?

Veel thuisgebruikers vinden een firewall irritant. Er wordt met grote regelmaat om updates gevraagd, er worden pop-ups gegeven en vaak wordt er advies gegeven om bepaalde activiteiten niet uit te voeren. Ook voor thuisgebruikers is zo’n betrouwbare hardware of software essentieel. Alle intellectuele eigendommen worden beschermd.

De zakelijke gebruikers staan positiever tegenover een firewall. Voor hen is deze ‘brandmuur’ het hart en de ziel van het kantoor. Het is hun harnas, hun bescherming van al hun data. Gevaren van buitenaf worden geweerd, zoals spam, hackers en virussen.

Nadelen

Er kleven ook nadelen aan. Zo kan het netwerkverkeer trager worden. Veelal gebeurd dit wanneer erg veel pakketten gemonitord moeten worden. Daarnaast kan er last ervaren worden van de pop-ups en waarschuwingen. Soms blokkeert een firewall betrouwbare sites. Gelukkig valt dat vaak te corrigeren.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact