Flash, niet die van uw camera?

webkrunch wiki flash

Flash is ontwikkeld door Adobe en is een web technologie, software of bestandsformaat waarmee web inhoud geproduceerd kan worden waarin video, geluid en animatie gecombineerd worden. Flash wordt bijvoorbeeld veel toegepast bij (reclame) banners en tal van andere interactieve afbeeldingen en vooral ook spelletjes.

Een hele website in Flash

Er zijn websites die geheel en al met Flash zijn gebouwd. Flash wordt met name toegepast ter aankleding van websites en dus ook vooral voor talloze reclame-uitingen. Om de inhoud goed te kunnen zien is het noodzakelijk om een Flash Player te gebruiken. Zo niet, dan kunnen toegankelijkheidsproblemen ontstaan en kunnen delen niet zichtbaar zijn. Ook zou Flash een te groot beroep doen op de processor van mobiele telefoons en zou het een te groot beroep doen op de accuduur.

Keyframes

Flash kan wat betreft de opbouw wel vergeleken worden met een soort van tekenfilm waarbij de ontwikkelaar per eenheid tijd bepaalt wat voor de bezoeker zichtbaar is. Tijdseenheid staat in dit verband gelijk aan een frame. Een keyframe is een belangrijke tijdseenheid en de verschillende keyframes bepalen gezamenlijk de basisstructuur van de animatie of applicatie.

Softwareprogramma

In eerste instantie was Flash met name bedoeld voor gebruik op tablets en pda’s. Pas nadat de optie voor animaties was toegevoegd, steeg Flash in aanzien en populariteit en werd het ook meer gebruikt. Adobe voegde Flash toe aan haar softwareprogramma nadat het was overgenomen van Macromedia. Nadeel van Flash is dat het in de meeste gevallen niet geheel of helemaal niet wordt ondersteund door tablets en smartphones.

Dit zou te maken hebben met het feit dat het teveel zou vragen van de processor en het bovendien ook de accuduur zou verlagen. Ook de beveiliging was aanvankelijk een groot probleem. Niet zelden werd Flash dan ook gebruikt voor het verspreiden van bestanden die schade konden veroorzaken en dat maakte Flash er niet aantrekkelijker op. Ondertussen is de beveiliging overigens veel beter op orde.

‘Flash is de naam van een bestand, web technologie of software waarmee web inhoud kan worden geproduceerd met daarin een combinatie van video, geluid en animatie. Flash van Adobe wordt vooral gebruikt voor interactieve afbeeldingen zoals bijvoorbeeld banners.’

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact