Footer onderaan een website, wat bevat dat?

webkrunch wiki footer

Onderaan de website

Een footer is het laatste blok of het onderste gedeelte dat op een website staat weergegeven. Een website is als volgt ingedeeld: de header, de content en de footer. Wanneer een bezoeker een website gaat verlaten, dan ziet deze bezoeker als laatste de footer. Het is daarom belangrijk dat er sprake is van een professionele footer waarin bruikbare informatie vermeld wordt voor de bezoeker. Een header en een footer op een website kunnen samen het bouncepercentage van een website bepalen, omdat de header en de footer van groot belang zijn voor de uitstraling van een website. Zo kan een onoverzichtelijke footer of header ervoor zorgen dat de bezoekers eerder geneigd zijn om een website te verlaten.

Verschillende uitwerkingen mogelijk

Verschillende webshops bieden dezelfde productcategorieën aan. Het is belangrijk dat een bezoeker naar uw website opnieuw zal bezoeken. Om dit te verwezenlijken, zal u een ‘call to action’ in de footer van uw website moeten verwerken. Zo kunt u bijvoorbeeld een e-mailadres erin verwerken voor de nieuwsbrief, maar ook social media accounts zoals een Facebook account en een Instagram account. Op deze manier is het mogelijk om een bezoeker uw website opnieuw te laten bezoeken.

Goed ingericht kan het enorm gebruiksvriendelijk zijn

Voor een goede website is het van belang dat er een service kolom vermeldt staat in de footer. Door bepaalde informatie in deze service kolom te verwerken, zoals de betaalmogelijkheden, contactinformatie, retourinformatie, ruilinformatie, et cetera, kunnen de bezoekers nuttige informatie snel vinden op de website. Dit vergroot de gebruiksvriendelijkheid van de website. De betaalmogelijkheden kunnen overigens ook verwerkt worden in logo’s van de betaalmogelijkheden die beschikbaar zijn op de website.

Verborgen pagina’s

Wanneer er op uw website sprake is van dieperliggende pagina’s, dan kan het voorkomen dat deze niet in de header navigatie worden verwerkt. In dit geval is het mogelijk om deze dieperliggende pagina’s weer te geven in de footer. Op deze manier kunnen bezoekers via de homepagina toch deze pagina’s weergeven.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact