Funnel optimalisatie, wat is dat?

webkrunch wiki digital marketing funnel

Funnel optimalisatie is het maken van aanpassen in de conversie funnel van uw website om zo het conversiepercentage bij elke stap te verhogen en uiteindelijk het aantal conversies te doen toenemen.

Wat is een conversie funnel?

Een conversie funnel is een manier om te visualiseren hoe een potentiële klant converteert naar een daadwerkelijke klant. De funnel geeft op chronologische volgorde de mogelijke stappen weer die een klant doorloopt tot het moment van conversie. In veel gevallen worden deze stappen bijgehouden in een analytics programma als Google Analytics die veelal specifiek ingericht zijn om deze funnels te detecteren en te meten.

Starten met funnel optimalisatie

Wanneer u wilt gaan starten met funnel optimalisatie is het allereerst zaak dat u een duidelijk beeld krijgt van de funnel die u wilt gaan optimaliseren. Zodra u deze duidelijk hebt in, bijvoorbeeld, Google Analytics, gaat u daadwerkelijk werken aan funnel optimalisatie. Dit doet u door stap per stap van de funnel aanpassingen te maken en vervolgens te meten hoe deze de conversie van de desbetreffende stap beïnvloedt. In veel gevallen wordt dit met behulp van A/B testing gedaan om zo de best presterende van twee of meer opties te kunnen kiezen.

Funnel optimization: Landing pages

In veel gevallen zal de eerste meetbare stap van uw funnel een landing page van uw website zijn. In theorie zijn er eerdere stappen, zoals het zien van een televisie commercial of advertentie en de click op een banner, maar omdat deze moeilijk te combineren zijn met de stappen van de funnel die enkel op uw website plaatsvinden, worden deze stappen in de meeste gevallen achterwege gelaten. Maak, indien mogelijk, meerdere versies van een landing page, waarbij u variaties in afbeeldingen, headlines, call to action en de call to action knop aanbrengt. Houd in de gaten dat er wat haken en ogen zitten aan het A/B testen van een landing page voor SEO, dus verdiep u eerst nog even in 301 en 302 redirects, mocht u hiermee aan de slag willen gaan.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact