Geomarketing, wat is dat?

webkrunch wiki geo marketing

Geomarketing is het gebruik van geografische informatie in allerlei aspecten van online marketing, waaronder het targeten van advertenties, maar ook het aanpassen van de content van een website aan de hand van de locatie van de bezoeker.

Geomarketing en hyper-lokale advertenties

Google AdWords, Bing, Facebook en bijna alle andere grote online advertentie netwerken ondersteunen het targeten van advertenties op locatie. Met de opkomst van smartphones en de GPS data die deze met sommige applicaties delen is het mogelijk geworden om advertenties extreem lokaal in te zetten, tot een straal van enkele honderden meters. Deze informatie is vooral zeer bruikbare voor lokale ondernemers of ondernemingen die meerdere fysieke vestigingen hebben. Door potentiële klanten op een nabijgelegen fysieke winkellocatie te wijzen is de kans op conversie vele malen hoger dan deze is bij landelijke of zelfs regionale campagnes.

Geomarketing en social media marketing

Social media marketing is in veel gevallen zeer goed te combineren met geomarketing. Zo kan een Twitter, Facebook of Instagram check-in op een bepaalde fysieke locatie bijvoorbeeld gebruikt worden om in contact te treden met (potentiële) klanten. Ook is in veel gevallen het advertentie platform van het desbetreffende sociale netwerk te gebruiken om enkel gebruikers te targeten die een dergelijke fysieke check-in gedaan hebben.

Wat zijn de voordelen van geomarketing?

Het grootste voordeel van geomarketing is direct ook het enige voordeel dat een ondernemer nodig heeft: Het levert geld op. Via platformen als Google AdWords hebben advertenties die zeer specifiek op een geografische locatie getarget zijn steevast een hogere CTR, een lagere CPR en meer impressies voor hetzelfde geld. Dit maakt dat de uiteindelijke ROI op geomarketing vaak een veelvoud is van de ROI op standaard online marketing inspanningen als SEM of display advertising.

Geomarketing en Google Maps

Onder geomarketing verstaan we ook het optimaliseren van de manier waarop uw onderneming in online kaarten als Google Maps wordt weergegeven. Aangezien meer dan de helft van de Google Maps gebruikers nooit verder dan de eerste drie resultaten kijkt, is een goede positie hier een belangrijke bron van bezoekers, conversies en omzet.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact