Geomarketing

Geomarketing, wat is dat?

Geomarketing 27-05-2016

Geomarketing is het gebruik van geografische informatie in allerlei aspecten van online marketing, waaronder het targeten van advertenties, maar ook het aanpassen van de content van een website aan de hand van de locatie van de bezoeker.

Geomarketing en hyper-lokale advertenties

Google AdWords, Bing, Facebook en bijna alle andere grote online advertentie netwerken ondersteunen het targeten van advertenties op locatie. Met de opkomst van smartphones en de GPS data die deze met sommige applicaties delen is het mogelijk geworden om advertenties extreem lokaal in te zetten, tot een straal van enkele honderden meters. Deze informatie is vooral zeer bruikbare voor lokale ondernemers of ondernemingen die meerdere fysieke vestigingen hebben. Door potentiële klanten op een nabijgelegen fysieke winkellocatie te wijzen is de kans op conversie vele malen hoger dan deze is bij landelijke of zelfs regionale campagnes.

Geomarketing en social media marketing

Social media marketing is in veel gevallen zeer goed te combineren met geomarketing. Zo kan een Twitter, Facebook of Instagram check-in op een bepaalde fysieke locatie bijvoorbeeld gebruikt worden om in contact te treden met (potentiële) klanten. Ook is in veel gevallen het advertentie platform van het desbetreffende sociale netwerk te gebruiken om enkel gebruikers te targeten die een dergelijke fysieke check-in gedaan hebben.

Wat zijn de voordelen van geomarketing?

Het grootste voordeel van geomarketing is direct ook het enige voordeel dat een ondernemer nodig heeft: Het levert geld op. Via platformen als Google AdWords hebben advertenties die zeer specifiek op een geografische locatie getarget zijn steevast een hogere CTR, een lagere CPR en meer impressies voor hetzelfde geld. Dit maakt dat de uiteindelijke ROI op geomarketing vaak een veelvoud is van de ROI op standaard online marketing inspanningen als SEM of display advertising.

Geomarketing en Google Maps

Onder geomarketing verstaan we ook het optimaliseren van de manier waarop uw onderneming in online kaarten als Google Maps wordt weergegeven. Aangezien meer dan de helft van de Google Maps gebruikers nooit verder dan de eerste drie resultaten kijkt, is een goede positie hier een belangrijke bron van bezoekers, conversies en omzet.

Lees ook over

Wilt u graag weten hoe WebKrunch u kan helpen met geomarketing?

Contacteer ons

Op zoek naar een partner die u kan helpen met geomarketing? Onze experts helpen u verder!

+32 (0) 3 435 02 05

Enkele van Onze klanten

webkrunch-xenius
webkrunch-century-21-logo
Referentie Logo Vlaamse Overheid
webkrunch-referenties-copandi
Referentie Logo Keurslager
Referentie Logo Just Eat
Referentie Logo Essensys
Referentie Logo Zanza.be
Referentie Logo De Somer
Referentie Logo Antwerp Rehab Training
Referentie Logo Ginotti
Referentie Logo Dagvers
Referentie Logo Woordnatie
Referentie Logo Baltic Adventures
Referentie Logo Gelato Factory
Referentie Logo Chairz
Referentie Logo Styllies
Referentie Logo Netflow IT
Referentie Logo VC Schilderwerken
Referentie Logo DD Architect
Referentie Logo Coachingplanet