Google AdWords, wat is dat?

webkrunch wiki google adwords

Google AdWords is het advertentieplatform van Google en wordt gebruikt om zowel advertenties weer te geven bij de zoekresultaten van haar zoekmachine, als bij talloze websites die onderdeel uitmaken van het Google advertentie netwerk.

Hoe werkt Google AdWords?

Om uw advertentie in de Google zoekmachine of een website in het Google advertentie netwerk te tonen biedt u in veel gevallen op clicks die aan bepaalde keywords gerelateerd zijn. Omdat u in de meeste gevallen niet de enige adverteerder bent die geïnteresseerd is in het tonen van advertenties, wordt er een virtuele veiling gehouden voor weergaves op de desbetreffende pagina’s. Het resultaat van een veiling hangt af van de kwaliteit van uw advertentie in de vorm van de verwachtte CTR en uw bod per click. Als adverteerder hoeft u hier verder niets voor te doen: Heeft u een advertentie gemaakt en u vult een clickprijs in, doet Google de rest.

Google AdWords: Zelf doen of uitbesteden?

Hoewel het gemakkelijk is om zelf de eerste stappen te zetten en een Google AdWords advertentie aan te maken, is het onderste uit de spreekwoordelijke kan halen lastiger. De opzet van uw account, het gebruik van uitsluitingszoekwoorden, ad extensions en talloze andere lastig te doorgronden mogelijkheden van het AdWords platform zijn veelal juist de dingen die een campagne tot een succes maken. Bent u dus eenmaal zover dat u een website hebt die voldoende conversies genereert om betaalde online marketing te verantwoorden, dan is het veelal verstandig om professionele hulp in te schakelen.

Google Adwords tips en trucs

Besluit u toch zelf een begin te maken met het opzetten van advertenties in AdWords? Dan hebben we wat basis tips en trucs voor u:

  • Gebruikt u Google Analytics om uw website te monitoren? Zorg dan dat u deze aan uw AdWords koppelt. De aanvullende gegevens in zowel de AdWords als de Analytics interfaces zullen u in staat stellen om beter onderbouwde beslissingen te maken.
  • Schrijf aansprekende advertenties, waarbij de nadruk ligt op de sterke punten van uw aanbod en zorg voor een duidelijke call to action. Plaats waar mogelijk de keyword waarop u de advertentie richt in de tekst: Google zal deze dik drukken op het moment dat de advertentie getoond wordt, wat zorgt voor extra zichtbaarheid.
  • Gebruik ad extensions. U moet u er wellicht even in verdiepen, maar vergelijk het met de rich snippets in zoekresultaten: Locatie info, een telefoonnummer waar direct naartoe te bellen is vanuit de advertentie en dergelijken zorgen voor meer clicks en conversies.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact