Google AdWords

Google AdWords, wat is dat?

Google AdWords 27-05-2016

Google AdWords is het advertentieplatform van Google en wordt gebruikt om zowel advertenties weer te geven bij de zoekresultaten van haar zoekmachine, als bij talloze websites die onderdeel uitmaken van het Google advertentie netwerk.

Hoe werkt Google AdWords?

Om uw advertentie in de Google zoekmachine of een website in het Google advertentie netwerk te tonen biedt u in veel gevallen op clicks die aan bepaalde keywords gerelateerd zijn. Omdat u in de meeste gevallen niet de enige adverteerder bent die geïnteresseerd is in het tonen van advertenties, wordt er een virtuele veiling gehouden voor weergaves op de desbetreffende pagina’s. Het resultaat van een veiling hangt af van de kwaliteit van uw advertentie in de vorm van de verwachtte CTR en uw bod per click. Als adverteerder hoeft u hier verder niets voor te doen: Heeft u een advertentie gemaakt en u vult een clickprijs in, doet Google de rest.

Google AdWords: Zelf doen of uitbesteden?

Hoewel het gemakkelijk is om zelf de eerste stappen te zetten en een Google AdWords advertentie aan te maken, is het onderste uit de spreekwoordelijke kan halen lastiger. De opzet van uw account, het gebruik van uitsluitingszoekwoorden, ad extensions en talloze andere lastig te doorgronden mogelijkheden van het AdWords platform zijn veelal juist de dingen die een campagne tot een succes maken. Bent u dus eenmaal zover dat u een website hebt die voldoende conversies genereert om betaalde online marketing te verantwoorden, dan is het veelal verstandig om professionele hulp in te schakelen.

Google Adwords tips en trucs

Besluit u toch zelf een begin te maken met het opzetten van advertenties in AdWords? Dan hebben we wat basis tips en trucs voor u:

  • Gebruikt u Google Analytics om uw website te monitoren? Zorg dan dat u deze aan uw AdWords koppelt. De aanvullende gegevens in zowel de AdWords als de Analytics interfaces zullen u in staat stellen om beter onderbouwde beslissingen te maken.
  • Schrijf aansprekende advertenties, waarbij de nadruk ligt op de sterke punten van uw aanbod en zorg voor een duidelijke call to action. Plaats waar mogelijk de keyword waarop u de advertentie richt in de tekst: Google zal deze dik drukken op het moment dat de advertentie getoond wordt, wat zorgt voor extra zichtbaarheid.
  • Gebruik ad extensions. U moet u er wellicht even in verdiepen, maar vergelijk het met de rich snippets in zoekresultaten: Locatie info, een telefoonnummer waar direct naartoe te bellen is vanuit de advertentie en dergelijken zorgen voor meer clicks en conversies.

Lees ook over

Wilt u graag weten hoe WebKrunch u kan helpen met Google AdWords?

Contacteer ons

Op zoek naar een partner voor het opzetten van Google Adwords -campagne? Onze experts helpen u verder!

+32 (0) 3 435 02 05

Enkele van Onze klanten

webkrunch-xenius
webkrunch-century-21-logo
Referentie Logo Vlaamse Overheid
webkrunch-referenties-copandi
Referentie Logo Keurslager
Referentie Logo Just Eat
Referentie Logo Essensys
Referentie Logo Zanza.be
Referentie Logo De Somer
Referentie Logo Antwerp Rehab Training
Referentie Logo Ginotti
Referentie Logo Dagvers
Referentie Logo Woordnatie
Referentie Logo Baltic Adventures
Referentie Logo Gelato Factory
Referentie Logo Chairz
Referentie Logo Styllies
Referentie Logo Netflow IT
Referentie Logo VC Schilderwerken
Referentie Logo DD Architect
Referentie Logo Coachingplanet