Google Analytics, wat is dat?

webkrunch wiki google analytics

Google Analytics is een website en applicatie analytics dienst van Google. Websites en apps voor Android of iOS gebruiken de dienst om informatie als bezoekersaantallen, geografische informatie, clicks op de websites en andere gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Wat zijn de kosten van Google Analytics?

Google Analytics wordt freemium aangeboden. Dit houdt in dat de basisfuncties van de dienst gratis zijn, maar dat er een uitgebreidere set features beschikbaar is voor betalende klanten. Deze features zijn vaak aanvullend en stellen bijvoorbeeld het toevoegen van eigen datapunten toe, maar de kern van het product is voor de betaalde versie en de gratis versie gelijk. Ook is het aantal gemeten pagina’s of events per maand voor de gratis versie gelimiteerd tot 10 miljoen, maar enkel de grootste websites lopen het risico tegen deze limiet aan te lopen. Voor de meeste ondernemingen is de gratis versie van Google Analytics toereikend en hier wordt dan ook gretig gebruik van gemaakt: Schattingen lopen uiteen, maar zeker twee-derde van de top 1.000 websites maken gebruik van de dienst.

Google Analytics voor ecommerce, conversies en advertenties

Hoewel u in Google Analytics dus gemakkelijk bijhoudt hoeveel bezoekers uw website trekt en welke pagina’s ze bezoeken, kan Analytics nog veel meer. Heeft u bijvoorbeeld een webshop? Dan kan Analytics verkopen bijhouden en u exact vertellen hoe die verkopen gegenereerd zijn. U kunt niet alleen zien welk marketingkanaal of welke advertentie voor een conversie verantwoordelijk is, maar u ziet ook welke stappen een bezoeker doorloopt voordat deze tot een aankoop overgaat. Deze kennis stelt u, vooral in ecommerce, in staat om funnel optimization toe te passen en zo eventuele frictie bij alle stappen in het conversieproces zoveel mogelijk te verminderen. Wanneer u Google Analytics goed implementeert en de informatie toepast, kan deze direct tot meer leads, conversies en omzet leiden.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact