Google Analytics

Google Analytics, wat is dat?

Google Analytics 27-05-2016

Google Analytics is een website en applicatie analytics dienst van Google. Websites en apps voor Android of iOS gebruiken de dienst om informatie als bezoekersaantallen, geografische informatie, clicks op de websites en andere gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Wat zijn de kosten van Google Analytics?

Google Analytics wordt freemium aangeboden. Dit houdt in dat de basisfuncties van de dienst gratis zijn, maar dat er een uitgebreidere set features beschikbaar is voor betalende klanten. Deze features zijn vaak aanvullend en stellen bijvoorbeeld het toevoegen van eigen datapunten toe, maar de kern van het product is voor de betaalde versie en de gratis versie gelijk. Ook is het aantal gemeten pagina’s of events per maand voor de gratis versie gelimiteerd tot 10 miljoen, maar enkel de grootste websites lopen het risico tegen deze limiet aan te lopen. Voor de meeste ondernemingen is de gratis versie van Google Analytics toereikend en hier wordt dan ook gretig gebruik van gemaakt: Schattingen lopen uiteen, maar zeker twee-derde van de top 1.000 websites maken gebruik van de dienst.

Google Analytics voor ecommerce, conversies en advertenties

Hoewel u in Google Analytics dus gemakkelijk bijhoudt hoeveel bezoekers uw website trekt en welke pagina’s ze bezoeken, kan Analytics nog veel meer. Heeft u bijvoorbeeld een webshop? Dan kan Analytics verkopen bijhouden en u exact vertellen hoe die verkopen gegenereerd zijn. U kunt niet alleen zien welk marketingkanaal of welke advertentie voor een conversie verantwoordelijk is, maar u ziet ook welke stappen een bezoeker doorloopt voordat deze tot een aankoop overgaat. Deze kennis stelt u, vooral in ecommerce, in staat om funnel optimization toe te passen en zo eventuele frictie bij alle stappen in het conversieproces zoveel mogelijk te verminderen. Wanneer u Google Analytics goed implementeert en de informatie toepast, kan deze direct tot meer leads, conversies en omzet leiden.

Lees ook over

Wilt u graag weten hoe WebKrunch u kan helpen met het instellen van Google Analytics voor uw project?

Contacteer ons

Op zoek naar een partner die u kan helpen met het analyseren van uw Google Analytics? Onze experts helpen u verder!

+32 (0) 3 435 02 05

Enkele van Onze klanten

webkrunch-xenius
webkrunch-century-21-logo
Referentie Logo Vlaamse Overheid
webkrunch-referenties-copandi
Referentie Logo Keurslager
Referentie Logo Just Eat
Referentie Logo Essensys
Referentie Logo Zanza.be
Referentie Logo De Somer
Referentie Logo Antwerp Rehab Training
Referentie Logo Ginotti
Referentie Logo Dagvers
Referentie Logo Woordnatie
Referentie Logo Baltic Adventures
Referentie Logo Gelato Factory
Referentie Logo Chairz
Referentie Logo Styllies
Referentie Logo Netflow IT
Referentie Logo VC Schilderwerken
Referentie Logo DD Architect
Referentie Logo Coachingplanet