Wat is het gevolg van de Google panda update?

webkrunch wiki google panda

Wat is Google Panda Update?

Google hecht een hele hoge waarde aan kwaliteit. Zo heeft Google een grote lijst gemaakt met daarin de regels waaraan websites moeten voldoen. Dan is er ook nog sprake van kwaliteit. Voor Google is het belangrijk dat er kwalitatief goede websites en artikelen naar voren komen in de zoekresultaten. Google is daarom steeds op zoek naar een manier om de kwaliteit te verbeteren. Goede artikelen komen bovenaan in de zoekresultaten naar voren en de slechtere artikelen komen verderop in de zoekresultaten naar voren.

Met de Google Panda update worden websites van hoge kwaliteit hoog in de zoekresultaten weergegeven. De kwaliteit van de website wordt geranked door het Google Panda algoritme.

Waarom is de naam niet juist?

De naam Google Panda Update is niet helemaal juist. Een update zou namelijk suggereren dat er al een soortgelijk algoritme bestaat dat met Panda is geüpdatet. Dit is niet het geval. De Google Panda Update is een eigen algoritme dat wordt gebruikt om de kwaliteit van de zoekresultaten te verhogen.

Gevolgen voor de hele website

Bij sommige algoritmes wordt er gekeken naar een deel van de website, zoals de kwaliteit van de links die zijn gebruikt op de website. Deze kunnen er voor zorgen dat artikelen in waarde stijgen of juist dalen. De Google Panda Update heeft gevolgen voor de hele website. Als er bijvoorbeeld een link niet van goede kwaliteit blijkt te zijn, dan kan de waarde van de volledige website omlaag gaan waardoor deze minder hoog in de zoekresultaten naar voren komt.

Het kan zelfs zijn dat de betreffende artikelen van lage kwaliteit helemaal niet meer worden weergegeven in de zoekresultaten. Als u artikelen op uw website heeft die wel van hoge kwaliteit zijn, dan zullen deze gewoon nog wel terug te vinden zijn in de zoekresultaten van Google.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact