Google shopping, wat is dat?

webkrunch wiki google shopping

Voor ecommerce ondernemingen met een online marketing budget is Google Shopping waarschijnlijk niets nieuws onder de zon. Google Shopping stelt consumenten in staat om via Google producten van verschillende online winkels te vergelijken, maar toont hierbij enkel betaalde resultaten. Deze resultaten worden zowel op de speciale Shopping sectie van Google, als in de algemene zoekresultaten getoond.

Hoe start u met Google Shopping?

Om Google Shopping te kunnen gebruiken voor uw webwinkel, heeft u twee dingen nodig:

In de Google Merchant Center maakt u een account aan voor uw webshop, uploadt u alle informatie over uw webwinkel en voegt u de data van uw gewenste producten toe. U kunt dit laatste handmatig doen door de informatie in een Excel sheet of tekstbestand te plaatsen. De meeste ecommerce software heeft tegenwoordig echter een functie waarmee u een feed van uw producten direct met Google Merchant Center deelt. Zowel de account als de producten in de feed moeten door Google goedgekeurd worden voordat u deze in een campagne kan gaan gebruiken. Hierna is het een simpele kwestie van je AdWords account in de instellingen bij Merchant Center koppelen aan je Merchant account.

Hoe werken Google Shopping campagnes in AdWords?

Het opzetten van een Google Shopping campagne in AdWords is relatief simpel. Wanneer u een Merchant account aan uw AdWords gekoppeld hebt kunt u bij het maken van een nieuwe campagne simpelweg de optie ‘Shopping’ kiezen. U kunt vervolgens op de traditionele AdWords manieren keywords en dergelijke instellen voor de gewenste producten, maar kunt ook kiezen om ‘Product Listing Ads’ aan te maken waarbij Google automatisch bepaalt wanneer en aan wie ze uw producten tonen om zoveel mogelijk verkeer naar uw webshop te sturen.

Google Shopping en retargeting

Een mooie bijkomstigheid van het aanmaken van een Google Merchant account is dat deze account in samenwerking met uw AdWords en Google Analytics accounts gebruikt kan worden om bezoekers te retargeten. AdWords kan bezoekers van uw website die niet geconverteerd zijn vervolgens op andere websites uw producten laten zien door deze uit de feed te halen die u met uw Merchant Account hebt gedeeld.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact