Google Tag Manager, wat is dat?

webkrunch wiki google tag manager

Google Tag Manager helpt om verschillende tags te koppelen zodat u beter en sneller in staat bent om activiteit op uw site(s) te analyseren.

Inzicht

Google Tag Manager is de ideale manier om snel inzicht te krijgen in het gedrag van bezoekers op uw website(s). Het koppelen van verschillende programma’s zoals Google Analytics, Adwords, Facebook Pixel, Twitter Analytics en nog veel meer wordt met deze gratis online tool wel heel erg makkelijk. In een oogopslag krijgt u nu inzicht in het gedrag van de bezoeker en mogelijke potentiele klanten.

Welke route is er eigenlijk gevolgd? Komt de bezoeker via Facebook binnen, is er op een advertentie geklikt, of kwam de website meteen naar boven in de zoekfunctie van Google. Site-statistieken bijhouden wordt op deze manier een stuk eenvoudiger.

De voordelen van Google Tag Manager

  • Overzichtelijk
  • Gebruiksvriendelijk
  • Betrouwbaar
  • Preview van de geïmplementeerde code
  • Meerdere werkruimtes mogelijk
  • De site wordt sneller
  • Gratis

Hoe werkt het?

Via marketingplatform.google.com kunt u eenvoudig aan de slag. Het bekijken van diverse online tutorials is een aanrader en zal helpen om te leren hoe de code op iedere pagina van de site geplaatst moet worden. Bent u in het bezit van een WordPress website, zoek dan de bijbehorende Plugin, zodat de code automatisch wordt toegevoegd.

Het is goed om vooraf na te denken over de verschillende mogelijkheden die er zijn. De mogelijkheden van deze Tag Manager via Google zijn bijna eindeloos. Vindt u de door u gewenste tag niet in de lijst, dan is het zelfs mogelijk om deze zelf toe te voegen als aangepaste tag.

Nadelen

  • Kennis van HTML is een aanrader
  • De tags zijn dynamisch. Dat betekent dat de eigenaar van een tag kan besluiten om iets te wijzigen in het script zonder dat de gebruiker dit weet.
  • Het implementeren van tags komt vrij precies. Een fout kan invloed hebben op andere tags en op die manier de statistieken negatief beïnvloeden.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact