Growth hacking hot in de marketingwereld, maar wat is het?

webkrunch wiki growth hacking

Wat is dat growth hacking?

Growth hacking is een begrip in marketing waarbij de Lean Startup-methode wordt toegepast. Men gaat aannames testen, waardoor men niet voor een lange tijd gaat schrijven aan een uitgedacht plan waarbij men rekening houdt met strategie en tactiek. Daarnaast is er geen sprake van lineaire implementatie bij growth hacking.

Wanneer men veel experimenteert en data bijhoudt, kan men opmerken wat goed werkt en wat slecht werkt. De slechtwerkende onderzoeken worden weggelaten en de goedwerkende onderzoeken worden verder onderzocht aan de hand van data. Wanneer u begint met growth hacking is het belangrijk om vast te stellen wat eventueel een positief resultaat uit het onderzoek zou kunnen zijn.

Experimenteren met conversiekost

Een realistisch doel om naar toe te streven is bijvoorbeeld het verlagen van de kosten per conversie. Dit kunt u doen in een periode van 2 maanden met een afname van ongeveer 15 procent. Nadat u een aantal experimenten hebt afgerond, heeft u een goed overzicht van wat wel en niet werkt voor uw bedrijf. Ook heeft u goed functionerende onderzoeken kunnen opschalen. Op deze manier krijgt u een uitstekende groei.

Klein budget, grootste resultaten

Een bedrijf kan vele voordelen verkrijgen door aan growth hacking te doen. Zo kan een startend bedrijf veel profijt hebben van het doen aan growth hacking. Het heeft vaak niet zo’n grote marketingbudgetten in vergelijking met grotere marketingbedrijven, ofwel corporates. Aan de hand van een klein budget en zeer weinig tijd is het al mogelijk om uit te zoeken welke kanalen het waard zijn om in te investeren.

Leads genereren

Wanneer bedrijven op een traditionele wijze functioneren, wordt er anders te werk gegaan. Eerst wordt er nagedacht over een plan van aanpak, vervolgens wordt er een zeer lange tijd over vergaderd. Deze tijd kan wel maanden duren. Later wordt er pas echt actie ondernomen. Bij growth hacking wordt er anders te werk gegaan. Zo wordt er een Facebookpagina aangemaakt en een bepaald bedrag geïnvesteerd. Later wordt er gekeken naar de hoeveelheid leads en begint men met het uitvoeren van experimenten.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact