Header, wat is dat?

webkrunch wiki header

Wat is een header?

Iedere tekst bevat koppen. Het is een opvallend zinnetje of woord in groot lettertype, bedoeld om de aandacht te trekken en de lading van de tekst te dekken. Alleen wat houdt een header op een website in en wat komt daar allemaal bij kijken?

Een header is de titel van een tekst of een alinea. Het geeft aan waar het stukje tekst over gaat. De kop van een website wordt vaak vergeleken met een kop van een krantenkop. Toch zitten hier grote verschillen tussen. Ja, zowel voor een krant als voor een website heeft de header als doel om de aandacht te trekken, maar in het geval van een website heeft een (sub)kop veel meer betekenis. Niet alleen voor de gebruiker, maar ook voor Google.

Een sub(kop) heeft op een website zowel een artistieke functie als een seo-technische functie. De titel valt op door het grotere lettertype en laat in één oogopslag weten waar de tekst over gaat. Het zorgt voor structuur in een tekst en maakt de content beter leesbaar. Er zijn verschillende soorten (sub)koppen: H1, H2, H3, H4, et cetera. Een webtekst heeft meestal H1 en H2, en soms H3.

Echter moet een titel ook relevante zoekwoorden bevatten. De zoekmachines hechten namelijk veel waarde aan de header. Door gebruik te maken van de meest gebruikte zoekwoorden, wordt de tekst beter vindbaar.

Goed gebruik maken van koppen in een tekst

Het gebruik van de H1, H2 en H3 is essentieel. U laat daarmee aan Google weten wat het meest relevant is in de tekst, en welke dingen minder belangrijk zijn. H1 is daarmee de belangrijkste header en moet het focuszoekwoord bevatten. Daarna is H2 het belangrijkst en de H2’s nemen de zoekmachines dan ook mee in de vindbaarheid. Daarom is het goed om altijd in één H2 het belangrijkste zoekwoord te vermelden.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact