Heading tags, wat moet ik me daarbij voorstellen?

webkrunch wiki headings tags

Heading Tags worden toegevoegd aan de titel en de subkoppen op een webpagina. Zoekmachines gebruiken deze tags om het onderwerp te bepalen.

Hyper Text Markup Language

Het gebruik van HTML-tags zorgt voor structuur en kan een artikel of blog eenvoudig opdelen in verschillende stukken tekst. Voor de titel wordt het eerste kopniveau gebruikt. Aan de titel wordt dan de heading tag h1 toegevoegd. Deze kop is het grootste en vertelt in principe direct waar de tekst in zijn geheel over gaat. De subkoppen die daaronder komen krijgen de tags h2, h3, h4, h5 of zelfs h6.

Hoe hoger het cijfer, des te kleiner de kop. Een tag overslaan is mogelijk, maar niet verstandig. De zoekmachine probeert de pagina te screenen en beoordeelt de tags op kopniveau. Is er een tag overgeslagen, dan kan het zijn dat de volgende niet meer wordt gezien en dus niet in de zoekresultaten verschijnt.

Hoe leest een zoekmachine?

Een webtekst schrijven die goed wordt gevonden door een zoekmachine en tegelijkertijd makkelijk leesbaar is voor de eindgebruiker kan een echte uitdaging zijn. SEO, de afkorting van Search Engine Optimization is een term die daar veel voor wordt gebruikt. Het is de truc om een goede middenweg te vinden. Een blog of artikel met een aantrekkelijke lay-out, voldoende relevante tussenkoppen en eventueel een passende afbeelding wordt over het algemeen goed gevonden.

Rommelige teksten met veel lange zinnen en weinig tussenkoppen is door de zoekmachine echter heel moeilijk te screenen en zal daarom online minder snel opvallen. Een zoekrobot leest immers heel anders dan een mens en beoordeelt een pagina vooral door de titel en de subkoppen.

Een zoekrobot maakt gebruik van de volgende rangorde, waarbij het eerste punt het meest belangrijk is

  1. Titel h1-tag
  2. Tussenkoppen h2 t/m h6-tag
  3. Vetgedrukte woorden
  4. Overig

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact