Hosting, hoe werkt dat?

webkrunch wiki hosting

Hosting voor uw website

Onder hosting verstaan wij eigenlijk alle typen van data opslag die betrekking hebben op online opslag. Hieronder vallen webhosting, applicatie hosting en shared hosting. Een partij die dergelijke voorzieningen aanbiedt, noemt men een hosting provider.

Webhosting

Omdat niet iedereen beschikt over een eigen webserver, kiest men voor webhosting. Hierbij wordt opslagcapaciteit en servercapaciteit beschikbaar gesteld, om een website op te installeren of naar toe te kopiëren. Via een speciaal controle paneel is het mogelijk de website te beheren.

Afhankelijk van de provider heeft men dan bepaalde rechten om de ‘achterkant’ van een website te beheren. De infrastructuur is bepalend voor de snelheid van een website. Het is dus zaak om een webhosting partij te vinden, die de snelheid voldoende kan leveren.

Shared webhosting

De meest gekozen optie voor webhosting is de shared webhosting. Hierbij deelt men een server met meerdere partijen, zonder dat men inzage heeft in elkaars gegevens. Dit zorgt ervoor dat de kosten gedrukt kunnen worden. Nadeel hiervan is dat een vertraging of een beperking binnen een webhostingspakket van invloed kan zijn op andere bedrijfsactiviteiten. Ook komt het voor dat op basis van hetzelfde IP-adres een website onterecht wordt aangemerkt als spam website of een hele IP-reeks aangezien wordt als zogeheten bad neighborhood.

Dedicated webhosting

De keuze voor shared webhosting zorgt ervoor dat men vaak genoegen moet nemen met een beperkte bandbreedte. Dit is een ander verhaal als het gaat om dedicated webhosting. Een duurder alternatief, maar je hebt de beschikking over een eigen webserver. Overigens wordt deze nog steeds onderhouden door de leverancier van deze omgeving. Dit is niet het geval als het gaat om een Virtual Private Server. Zie dit als een server in de cloud, waarover je volledige toegang en controle hebt. Dit vergt meer tijd als het gaat om het beheer, maar biedt wel meer mogelijkheden.

Applicatiehosting

De laatste jaren is een trend waarneembaar, waarbij bedrijven kiezen voor een centrale server voor hun kantoorautomatiseringsapplicaties. Dit vergemakkelijkt het onderhoud en drukt de licentiekosten. Deze vorm van hosting noemen we applicatiehosting.

Via een verbinding op afstand (remote connection) maakt de gebruiker verbinding en lijkt het alsof men de programma’s op de eigen Pc uitvoert. Voorwaarde voor het welslagen van dit soort omgevingen: de snelheid van de internetverbinding.

Uw interesse gewekt? We helpen u graag verder bij het kiezen van de perfecte hosting!

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact