Hotjar, de beste manier om websitebezoekers te begrijpen

webkrunch wiki hotjar

Hotjar verzameld gegevens van het surf- en klikgedrag van bezoekers op een website. Op deze manier is het mogelijk om een website snel en goed te optimaliseren.

Surf- en klikgedrag

Bedrijven en organisaties willen allemaal heel graag weten wat die bezoeker nu eigenlijk op een website doet. Wordt er specifiek gezocht naar een artikel of alleen maar informatie gelezen? Hoe is de bezoeker eigenlijk op de website terechtgekomen, hoelang was hij daar aanwezig en waarom was hij na drie klikken alweer weg? Soms is het gissen naar de reden, maar als bezoekers vaak hetzelfde patroon volgen, dan is inzicht in het gedrag van de bezoekers heel erg belangrijk.

Het kan namelijk zijn dat een pagina niet goed doorlinkt, of dat de verkeerde pagina wordt geopend. Mogelijk is de informatie op de betreffende pagina onjuist of helemaal niet interessant genoeg.

Hotjar laat zien wat we willen weten

  • Zien wat de gebruikers zien d.m.v. een opname van het surf- en klikgedrag
  • Vind de dropoff pagina
  • Hoe worden contactformulieren ingevuld, hoe lang duurt dat, en bij welke vraag besluit de bezoeker zowel het formulier als de site te verlaten
  • Vraag bezoekers om feedback d.m.v. polls en enquêtes

Connecting all the dots met Hotjar

Begin met een gratis versie om de verschillende functies binnen deze tool uit te proberen en kwalitatieve data te verzamelen. Het alleen maar inzichtelijk maken van het gedrag van de websitebezoekers is echter niet voldoende. Uiteraard gaat het om de volgende stap. Wat wordt er gedaan met de informatie, en klopt het dat verwerkte aanpassingen het beoogde effect laten zien.

Werken met deze krachtige combinatie van verschillende tools betekent dus ook werk. Voor het juiste effect moet u er toch echt even voor gaan zitten. Bekijk de opnames, lees alle feedback, maar laat u nooit verleiden tot een impulsieve wijziging. Het gaat om immers om het patroon.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact