HTML , wat wil dat nou eigenlijk zeggen?

webkrunch wiki html

Bij het ontwikkelen van een eigen website of webwinkel, is de kans groot dat u in aanraking komt met de afkorting HTML of de term Hyper Tekst Markup Language. Wat HTML precies is en wat ermee kunt doen, leest u op deze pagina.

HTML: een korte introductie

Hyper Text Markup Language is een codetaal die gebruikt wordt om de losse pagina’s van een website of webwinkel vorm te geven. Het is in feite een soort ‘opmaak taal’, die de browser van de internetgebruiker precies kan vertellen hoe een pagina weergegeven moet worden op het scherm van de internetgebruiker.

Velen denken dat Hyper Text Markup Language een programmeertaal is om websites te bouwen, maar dit is niet zo. U kunt de codetaal beter vergelijken met de bouwstenen om een website te maken. Door bepaalde code-tags aan een pagina toe te voegen, geeft u de pagina van deze website vorm. De tags vormen de bouwstenen, die bepalen hoe een webpagina eruit komt te zien.

HTML en CSS

Hyper Text Markup Language wordt vaak niet op zichzelf gebruikt, simpelweg omdat de codetaal op zichzelf niet voldoende mogelijkheden biedt om een complete website te bouwen. Zo wordt HTML gecombineerd met de programmeertaal CSS, die gebruikt wordt om een website verder vorm te geven. Met Hyper Text Markup Language bepaalt u de indeling van een pagina, terwijl CSS gebruikt wordt om het design van een website te maken.

Een website bouwen met Hyper Text Markup Language

Er zijn diverse codeertalen die u kunt gebruiken om een website of webwinkel te (laten) maken. Eén van deze codeertalen is HTML. Een voordeel van het gebruik van deze taal bij het ontwikkelen van een website, is dat Hyper Text Markup Language een vrij eenvoudige codetaal is. Ook als u niet zo veel verstand heeft van coderen, is deze taal vrij eenvoudig te leren.

Een ander voordeel van het coderen van een website in Hyper Text Markup Language, is dat deze codetaal vele mogelijkheden met zich meebrengt. U kunt er eenvoudige pagina’s mee maken, maar u kunt uw pagina’s met HTML ook op geheel eigen wijze vormgeven.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact