Inbound marketing, wat is dat?

webkrunch wiki inbound marketing

Inbound marketing omschrijft (online) marketing initiatieven die draaien om het aantrekken van bezoekers. Dit verschilt van traditionele online marketing kanalen als e-mail en banner advertenties, doordat bij inbound marketing de website zo gemakkelijk vindbaar is en zoveel interessante content bevat dat bezoekers naar de website getrokken worden.

Inbound marketing en content marketing, wat is het verschil?

Content marketing is wel inbound marketing, maar inbound marketing is breder dan enkel het maken en verspreiden van content die waardevol is voor (potentiële) klanten. Andere markering principes die veelal deel uitmaken van een inbound marketing strategie zijn:

  • Lifecycle marketing, waarbij de boodschap waarmee een bestaande of toekomstige klant aan blootgesteld wordt, afhankelijk is van de fase van de levenscyclus waar deze zich in bevindt. Wat toont u iemand die nog nooit van uw product of dienst gehoord heeft? En wat ziet of krijgt een bezoeker die voor de tweede maal uw website bezoekt? Hoe beloont u een eerste conversie en hoe zorgt u ervoor dat deze nieuwe klant een tweede maal terug komt? Al deze vragen beantwoordt u met een goede lifecycle marketing strategie.
  • Lifecycle marketing is afhankelijk van personalisatie, maar personalisatie kan meer. Door de ervaring van een bestaande of toekomstige klant aan te passen aan wat je over die klant weet, verbetert uw conversie, neemt klantloyaliteit toe en zal uw ROI groeien. Laat u een potentiële klant bijvoorbeeld verbinding maken met Facebook om ze zo toegang tot gratis content te geven? Dan weet u leeftijd, geslacht en allerlei aanvullende informatie die u in staat stellen om de juiste mensen de juiste boodschap te tonen.
  • Inbound marketing is daarnaast per definitie multi-channel. U tracht immers bereikbaar te zijn voor bezoekers waar ze ook zijn.
  • Als laatste maakt een goede inbound marketing strategie gebruik van ambassadeurs. Hoewel u letterlijk een team brand ambassadeurs kunt oprichten, is het vooral noodzakelijk dat je gebruikers een ervaring biedt die ze niet enkel terug laat komen, maar ook vrienden en familie mee laat nemen. Dit houdt in dat klanttevredenheid en klantervaring prioriteit nummer één moeten zijn.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact