Influencer, wie is dat?

webkrunch wiki influencer

Een influencer is iemand met veel volgers op sociale media. Bekende influencers zijn bijvoorbeeld Enzo Knol (YouTube-vlogger) en Famke Louise (Instagram). De influencer heeft vaak een voorbeeldfunctie voor zijn of haar volgers. Wat hun idool heeft willen zij ook. Hierdoor is de influencer heel interessant voor marketeers.

Hoe worden influencers ingezet?

Influencers kunnen ingezet worden voor bijvoorbeeld het vergroten van de naamsbekendheid of om reclame te maken voor een bepaald product. Wanneer een influencer aandacht schenkt aan een bepaald bedrijf op product, krijgen de volgers dit ook onder ogen. Op een vrij eenvoudige manier wordt dus een grote nieuwe groep potentiële kopers bereikt. Officieel hoort de influencer het online duidelijk aan te geven wanneer er sprake is van gesponsorde content.

In de praktijk wordt dit lang niet altijd gedaan. Hierdoor is het voor volgers niet altijd duidelijk wanneer hun voorbeeld geld verdient aan een promotie. Omdat deze vorm van promotie nog vrij nieuw is, is er op het gebied hiervan nog weinig regelgeving. De kans is groot dat dit in de toekomst gaat veranderen.

Hoe wordt u influencer?

Het is niet eenvoudig om influencer te worden. Over het algemeen geldt dat het belangrijk is om duidelijk te hebben welk beeld van uzelf u online wilt neerzetten. Het helpt daarbij wanneer u het kunt hebben over een passie. Op de plaatjes lijkt het leven van een influencer namelijk vaak van de leuke momenten aan elkaar te hangen. In werkelijkheid is het echter ook gewoon een baan. Er moet veel energie gestopt worden in het tevreden houden van de volgers en het vasthouden van de aandacht.

Hiervoor moet continu nieuwe content gecreëerd worden. Wanneer het aantal volgers groeit, zal de interesse van marketingbureaus gewekt worden. Ook het overleggen en onderhandelen over mogelijke samenwerkingen neemt tijd in beslag.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact