Instagram marketing, wat is dat?

webkrunch wiki instagram marketing

Instagram marketing is het gebruik van Instagram om online marketing doelstellingen te behalen. Dit kan betekenen dat u interessante content deelt via Instagram, maar kan ook een stukje online reputatie management of klantcontact via het sociale netwerk inhouden.

Wat is Instagram?

Instagram is een social netwerk dat draait om het delen van foto’s en (korte) video’s. Op dit moment kent het netwerk bijna een half miljard maandelijks actieve gebruikers en worden er bijna 100 miljoen foto’s per dag gedeeld. Het sociale netwerk is slechts 6 jaar oud en is in die tijd in zeer snel tempo gegroeid. Hoewel Facebook de eigenaar van Instagram is, is Instagram een losstaand netwerk en is er weinig synergie tussen de twee sociale netwerken.

Hoe creëer je een Instagram marketing strategie?

Wanneer u besluit Instagram marketing in te zetten voor uw merk of product, is het vooral belangrijk dat u deze aanpast op het medium. Instagram is per definitie zeer geschikt voor visueel verhalende content, dus probeer het verhaal achter uw merk of product ook op deze wijze met gebruikers te delen. Wanneer u Instagram marketing strategie als doelstelling heeft om verhalen te vertellen en u combineert dit met mooie foto’s en video’s, zal u hier ongetwijfeld de vruchten van plukken. Zoals bij elke vorm van online marketing is het ook hier van belang dat u duidelijke doelstellingen formuleert met daaraan duidelijk meetbare resultaten verbonden.

Instagram marketing tips en trucs

Heb je besloten Instagram als kanaal in uw social media marketing of content marketing strategie op te nemen? Dan helpen deze Instagram marketing tips en trucs u op weg:

  • Gebruik altijd hashtags in uw updates. Hashtags vormen een belangrijke manier voor Instagram gebruikers om nieuwe content te vinden. Kies een handvol relevante hashtags zodat uw post gevonden wordt, maar prop een update niet helemaal vol. Dit kan als wanhopig opgevat worden.
  • Monitor uw merk-hashtag(s) op Instagram om zo de conversaties over uw merk te kunnen volgen. Uw (potentiële) klanten zullen het waarderen wanneer u snel en duidelijk reageert.
  • Gebruik uw Instagram kanaal om gebruikers in het zonnetje te zetten. Instagram draait vooral om aandacht, dus wanneer u regelmatig de Instagram posts over uw merk gebruikt met daarin een verwijzing naar degene die de post gedaan heeft, zal u het aantal vermeldingen snel op zien lopen.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact