Een IP-adres, wat is dat?

webkrunch wiki ip adres

Een IP-adres zorgt voor communicatie tussen computers, zoals op het internet. Elke computer is te identificeren via een eigen IP-adres. Lees hier meer!

Internet Protocol

Een IP-adres, IP staat voor Internet Protocol, is een identificatie adres voor alle computers op het internet. Goed te vergelijken met wat een telefoonnummer voor een telefoon is. Hierdoor ben je nooit volledig anoniem. Een internet service provider heeft inzicht in wie welk IP-adres gebruikt. Bij internet misbruik kan de politie dit bij de provider opvragen.

Welke soorten IP-adressen zijn er?

IPv4 is de vierde generatie om IP-adressen toe te wijzen. Echter was IPv4 de eerste versie die op grote schaal gebruikt werd. De beperking is vooral het aantal adressen. Er worden 32 bits adressen gebruikt, waardoor er maximaal 4.294.967.296 IP-adressen zijn. Een hoop adressen zijn gereserveerd door internetproviders en lokale netwerken.

IPv6 is de opvolger, de 6e generatie. Doordat IPv6-adressen bestaan uit 128 bits, zijn er veel meer beschikbare adressen. Dat is gelijk de belangrijkste verbetering, maar zeker niet de enige. IPv6 is een stuk veiliger, zowel wat betreft versleuteling- als authenticatie van gegevens. Een functionaliteit die IPv4 oorspronkelijk niet kende.

Dynamische- en statische IP-adressen

Een dynamisch IP-adres wordt dynamisch toegewezen, en kan dus veranderen. Handig voor mobiele verbindingen. Een statisch IP-adres is een vast IP-adres, dat niet zal veranderen. Vooral belangrijk om rekening mee te houden in een netwerk. Wanneer alle vaste apparaten een statisch IP-adres hebben, kunnen ze met elkaar communiceren binnen het netwerk. Bijvoorbeeld een scanner, printer en computer. Wanneer je gebruikt wilt maken van port forwarding heb je ook een statisch IP-adres nodig.

Voor mobiele apparaten is een dynamisch IP-adres handiger, aangezien het adres dan automatisch zal worden toegewezen.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact