Javascript, wat is dat?

webkrunch wiki javascript

Javascript is, zoals de naam ook al zegt, een soort script. Met dit script kan een website interactief worden gemaakt, dat wil zeggen dat er gebruik gemaakt kan worden van bepaalde applicaties.

Wat is het verschil tussen Java en Javascript?

Java en Javascript worden vaak met elkaar verward, doordat veel gebruikers niet weten dat er een verschil tussen beide is. Java is echter meer de programmeertaal, terwijl Javascript de scripttaal is. Javascript is in principe dus wat beknopter en bestaat bijvoorbeeld alleen uit tekst. Verder kan Java in elke virtuele machine worden uitgevoerd, terwijl Javascript echt alleen voor de browser bedoeld is. Java is dan ook een wat ingewikkelder materie dan Javascript. Waarom lijken de namen zoveel op elkaar? Dat staat natuurlijk niet los van elkaar. Java werd als eerste ontwikkeld, maar doordat de taal zo ingewikkeld was, kon niet iedereen hier goed mee omgaan. Doordat Java wel veel mogelijkheden bood, werd gezocht naar een optie die voor een breed publiek bereikbaar was. Dit werd Javascript.

Waarom is Javascript handig voor een website?

Javascript is dus bedoeld om interactie mogelijk te maken met bezoekers van een website. Wanneer dit script gebruikt wordt, kan bijvoorbeeld informatie worden ingevoerd waarbij er meteen resultaat kan worden ingezien. Dit maakt een website persoonlijker en daardoor kunt u als aanbieder een bezoeker meer persoonlijk tegemoetkomen. Verder kunnen er bijvoorbeeld gemakkelijk animaties worden afgespeeld en is het eenvoudiger om door een document te navigeren.

Hoe kunt u Javascript inschakelen?

Javascript is gekoppeld aan een browser. Denk hierbij aan Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, etc. De manier waarop u Javascript aan kunt zetten, verschilt per browser. Doorgaans kunt u naar opties gaan en daar bij privacy of veiligheid kiezen voor scriptinstellingen. Dat is de plaats waar u Javascript in of uit kunt schakelen. Heeft u de instellingen gewijzigd? Dan is het belangrijk om de pagina die u bekijkt een keer te verversen. Dan worden de wijzigingen doorgevoerd en kunt u zien hoe de pagina verandert.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact