Joomla, wat is dat?

webkrunch wiki joomla

Zonder technische kennis uw website onderhouden? Joomla vervaardigd in PHP, is een systeem waar niet alleen duizenden ontwikkelaars bij betrokken zijn, maar ook miljoenen gebruikers. Joomla staat voor gemak, veelzijdigheid en functionaliteit. Maar wat is hetprecies? En wat zijn de voordelen en nadelen?

In een notendop

Joomla is een content management systeem (CMS). Hier kan u mooie websites en online functionaliteiten mee bouwen. U kan de content van uw website aanpassen, vernieuwen of nieuwe content toevoegen. Hiervoor hoeft u geen ICT,- IT of technische kennis voor te hebben en dat maakt het tot een zeer gebruiksvriendelijk en toegankelijk CMS voor veel gebruikers.

De voordelen van Joomla

Dit systeem is gebaseerd op een open source software en dit houdt in dat iedereen er gratis gebruik van kan maken en elke ontwikkelaar bij kan dragen bij het ontwikkelen en verbeteren van het CMS. Dit maakt het CMS een veilig systeem, omdat vele ogen meekijken. Het behoort dan ook tot een van de populairste content management systemen.

De kracht zit met name in de flexibiliteit van het systeem. U kan alle soorten projecten ontwikkelen, van receptenwebsites tot en met webshops. Tevens is het een modulair systeem. Het is zeer gemakkelijk uit te breiden met allerlei functionaliteiten. De wereldwijde community maakt dat u uit veel templates kunt kiezen. Zo kunt u van een doodgewoon contactformulier opeens een uitgebreide winkel hebben.

De nadelen van Joomla

Ondanks dat Joomla ontzettend veel voordelen bezit, bezit Joomla ook een divers aantal nadelen. Zo wordt de lay-out achter de schermen als moeilijk en onduidelijk ervaren. Daarnaast zijn er minder mogelijkheden voor zoekmachineoptimalisatie. Tot slot ligt de snelheid voor het door ontwikkelen van het systeem velen malen lager, dan bij andere Content Management Systemen zoals Drupal en WordPress. Uiteindelijk maakt u zelf de balans of u kiest voor dit systeem ten opzichte van zijn concurrenten. Wat voor de éen werkt, werkt dan weer niet voor de ander. Aan u de keuze.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact