Keyword stuffing, wat is dat?

webkrunch wiki keyword stuffing

Keyword stuffing is een SEO-strategie, waarbij een overmatige hoeveelheid zoekwoorden (keywords) op een webpagina worden geplaatst. Het doel hiervan is om beter te scoren in de zoekmachineresultaten. Tot een aantal decennia geleden werkte deze strategie zeer goed. Tegenwoordig wordt deze werkwijze vaak afgestraft door de zoekmachines, met als resultaat een lagere waardering van de pagina.

Soorten keyword stuffing

Er zijn verschillende manier om op een webpagina zo vaak mogelijk een keyword te laten terugkomen. Uiteraard kan dit in de tekst zelf, door de keyword density flink te verhogen. In andere gevallen worden er tekstblokken geplaatst die de lezer amper opvallen, maar wel worden opgepikt door de zoekmachines. In sommige gevallen wordt de tekst geplaatst met letters in dezelfde kleur als die van de achtergrond.

Lezers zien de tekst dan dus niet, maar de zoekmachines wel. Al deze technieken zijn door de verbeterde algoritmes van de zoekmachines echter inmiddels achterhaald. Het is dus weinig zinvol om de technieken toe te passen op de eigen website.

Gebruiksvriendelijkheid belangrijk

Tegenwoordig letten de algoritmes van de zoekmachines gelukkig meer ook leesbaarheid en gebruiksvriendelijkheid en minder op keywords. Uiteraard is het belangrijk dat zowel voor zoekmachines als voor de lezers duidelijk is wat het onderwerp is van een tekst. Maar dit kan bijvoorbeeld ook door synoniemen van keywords te gebruiken en de juiste titels en tussenkoppen te gebruiken op de pagina.

Hoog scoren in zoekmachines heeft alleen zin als de bezoekers op de website ook echt vinden wat ze zochten. Wanneer dit niet het geval is zal het bouncepercentage van de website flink stijgen. Dit betekent dat de bezoekers die op de website terecht komen direct weer terugklikken naar de zoekresultaten. Extra bezoekers leveren op die manier uiteindelijk geen betere resultaten op.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact