Keywords

Keywords, wat zijn dat?

Keywords 27-05-2016

Keywords, keyphrases of zoektermen omschrijven allemaal de woorden of korte zinnen waar gebruikers op zoeken in een zoekmachine. Goed geplaatst worden in de daaropvolgende resultaten voor relevante keywords kan je website veel extra relevant verkeer opleveren.

Waarom het kiezen van de juiste keywords belangrijk is

Hoewel het verleidelijk kan zijn om te proberen zoveel mogelijk keywords of zoektermen in uw website te verwerken om voor zoveel mogelijk termen in de resultaten te ranken, is het verstandig even een stapje terug te doen. Als u een online fietsenhandel heeft, is het bijvoorbeeld echt niet nodig om content optimization op een pagina toe te passen om op de keywords ‘auto kopen’ te ranken. Een goede SEO strategie begint bij het vinden van de zoektermen die zowel aansluiten op de personen die u op uw website wilt hebben, maar ook op hetgeen u daadwerkelijk aanbied op uw website. U wilt immers een bezoeker converteren naar een aankoop of informatie aanvraag.

Hoe vindt u de juiste keywords voor uw website?

Wanneer u start om met behulp van SEO uw vindbaarheid voor potentiële bezoekers te verbeteren, is het goed om te brainstormen met collega’s, partners of vrienden over de ideale bezoeker van uw website. Probeer een beeld te vormen over de zoekopdrachten die deze ideale klant in een zoekmachine ingeeft op het moment dat u deze graag op uw website zou hebben. Een omschrijving van hetgeen u verkoopt gevolgd door het woord ‘kopen’ is in veel gevallen een inkopper, maar er zijn vele variaties en alternatieven te verzinnen. Door de lijst in kwestie door openbare keyword tools zoals de Google Keyword Planner in te voeren krijgt u een idee van het verkeer dat deze termen op kunnen leveren én kunt u in veel gevallen andere gerelateerde zoekopdrachten vinden.

Ideaal zijn de keywords waar veel op gezocht wordt, maar in veel gevallen zal hier de concurrentie ook hevig op zijn aangezien er meer websites zijn die interesse in het bijbehorende verkeer hebben. In dat geval kunnen long-tail keywords een interessante aanvulling op je keyword strategie zijn.

Lees ook over

Wilt u graag weten hoe WebKrunch u kan helpen met het optimaliseren van uw keywords?

Contacteer ons

Op zoek naar een partner die u kan helpen met het optimaliseren van uw keywords? Onze experts helpen u verder!

+32 (0) 3 435 02 05

Enkele van Onze klanten

webkrunch-xenius
webkrunch-century-21-logo
Referentie Logo Vlaamse Overheid
webkrunch-referenties-copandi
Referentie Logo Keurslager
Referentie Logo Just Eat
Referentie Logo Essensys
Referentie Logo Zanza.be
Referentie Logo De Somer
Referentie Logo Antwerp Rehab Training
Referentie Logo Ginotti
Referentie Logo Dagvers
Referentie Logo Woordnatie
Referentie Logo Baltic Adventures
Referentie Logo Gelato Factory
Referentie Logo Chairz
Referentie Logo Styllies
Referentie Logo Netflow IT
Referentie Logo VC Schilderwerken
Referentie Logo DD Architect
Referentie Logo Coachingplanet