Keywords, wat zijn dat?

webkrunch wiki keywords

Keywords, keyphrases of zoektermen omschrijven allemaal de woorden of korte zinnen waar gebruikers op zoeken in een zoekmachine. Goed geplaatst worden in de daaropvolgende resultaten voor relevante keywords kan je website veel extra relevant verkeer opleveren.

Waarom het kiezen van de juiste keywords belangrijk is

Hoewel het verleidelijk kan zijn om te proberen zoveel mogelijk keywords of zoektermen in uw website te verwerken om voor zoveel mogelijk termen in de resultaten te ranken, is het verstandig even een stapje terug te doen. Als u een online fietsenhandel heeft, is het bijvoorbeeld echt niet nodig om content optimization op een pagina toe te passen om op de keywords ‘auto kopen’ te ranken. Een goede SEO strategie begint bij het vinden van de zoektermen die zowel aansluiten op de personen die u op uw website wilt hebben, maar ook op hetgeen u daadwerkelijk aanbied op uw website. U wilt immers een bezoeker converteren naar een aankoop of informatie aanvraag.

Hoe vindt u de juiste keywords voor uw website?

Wanneer u start om met behulp van SEO uw vindbaarheid voor potentiële bezoekers te verbeteren, is het goed om te brainstormen met collega’s, partners of vrienden over de ideale bezoeker van uw website. Probeer een beeld te vormen over de zoekopdrachten die deze ideale klant in een zoekmachine ingeeft op het moment dat u deze graag op uw website zou hebben. Een omschrijving van hetgeen u verkoopt gevolgd door het woord ‘kopen’ is in veel gevallen een inkopper, maar er zijn vele variaties en alternatieven te verzinnen. Door de lijst in kwestie door openbare keyword tools zoals de Google Keyword Planner in te voeren krijgt u een idee van het verkeer dat deze termen op kunnen leveren én kunt u in veel gevallen andere gerelateerde zoekopdrachten vinden.

Ideaal zijn de keywords waar veel op gezocht wordt, maar in veel gevallen zal hier de concurrentie ook hevig op zijn aangezien er meer websites zijn die interesse in het bijbehorende verkeer hebben. In dat geval kunnen long-tail keywords een interessante aanvulling op je keyword strategie zijn.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact