LAN, wat is dat?

webkrunch wiki lan

Een LAN, Local Area Network, zorgt er voor dat computers binnen een lokaal netwerk met elkaar kunnen communiceren. Lees hier wat LAN precies is!

LAN, wat is dat?

LAN staat voor Local Area Network. Middels LAN kan een groep apparaten, veelal computers, lokaal met elkaar worden verbonden. Deze techniek wordt ook voor draadloos internet gebruikt, beter bekend als Wireless LAN. Vandaag de dag kunnen LAN’s zowel bedraad, via een ethernetkabel, als draadloos verbonden zijn.

Het nut van LAN is het snel onderling uitwisselen van bestanden of gegevens, met andere apparaten op het netwerk. Handig op plekken waar veel computers staan, een bedrijfslocatie bijvoorbeeld. Doordat de techniek achter LAN zich blijft ontwikkelen, gebruiken steeds meer particulieren ook een LAN.

Benodigdheden LAN

Wanneer je gebruik wilt maken van LAN, bijvoorbeeld om bestanden eenvoudig te kunnen afdrukken via de printer, of om op meerdere computers tegen elkaar te gamen, heb je niet veel nodig. Een modem en/of router faciliteert een LAN, doordat apparaten via hetzelfde modem zijn verbonden, ontstaat er een LAN.

Mocht je een LAN willen gebruiken om opslag van gegeven op één centraal punt te regelen, dan is het mogelijk om daar een computer, met een flinke harde schijf, voor te gebruiken. Deze computer kan vervolgens als opslag server worden gebruikt, voor alle apparaten in het netwerk. Zo deel je eenvoudig foto’s of bestanden met elkaar.

Particulier gebruik LAN

Steeds meer apparaten kunnen via een LAN verbonden worden, de toepassing is niet enkel geschikt voor computers. In huishoudens wordt daardoor ook steeds meer gebruik gemaakt van LAN. Denk aan een televisie, smartphone (WLAN) en printer bijvoorbeeld. Doordat ze allemaal verbonden zijn via een LAN, kunnen gegevens onderling worden uitgewisseld. Van smartphone naar televisie, of van smartphone naar printer bijvoorbeeld.

LAN-party’s zijn ook een goed voorbeeld van de toename van het gebruik van LAN’s onder particulieren. Op een LAN-party worden in één gebouw ontzettend veel computers neergezet, zodat mensen onderling computerspellen tegen elkaar kunnen spelen.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact