Landing page, wat is dat?

webkrunch wiki landingspage

In de basis is een landing page simpelweg de pagina waarop een bezoeker uw website binnenkomt. In online marketing kan een landing page echter ook een pagina zijn die los van uw standaard website is gecreëerd met een specifieke doelstelling. Veelal zal dit een verkoop, inschrijving of andere vorm van conversie zijn.

Welke type landing pages zijn er?

Wanneer we spreken over landing pages in online marketing, zijn deze op te delen in twee basistypes: Click through pagina’s en lead generatie pagina’s.

Click through landing pages

Een click through landing page heeft als expliciete doelstelling om een gebruiker zo ver te krijgen dat deze doorklikt naar een volgende pagina. Vaak maakt een dergelijke pagina deel uit van een ecommerce funnel en wordt deze gebruikt om een bezoeker ‘warm te maken’ voor het doen van een aankoop later in de funnel.

Lead generatie landing pages

Het doel van een lead generatie landing page is het verkrijgen van gegevens van een bezoeker, zoals een naam en email adres. Deze informatie wordt vervolgens gebruikt om op een later moment de gebruiker te contacteren. Veel gebruikte voorbeelden zijn:

  • Het ontvangen van een gratis ebook of whitepaper per email
  • Het ontvangen van een kortingscode of -voucher
  • Het deelnemen aan een wedstrijd
  • Het aangaan van een gratis proefabonnement
  • Het ontvangen van nieuws over een toekomstige productlancering

Landing page tips en trucs

Of u een landing page nu gebruikt voor een PPC campagne of als pagina waarmee u in organische zoekresultaten ranked, het startpunt is altijd hetzelfde: Zorg dat u weet wat u van een bezoeker wilt die op uw landing page terecht komt. Zodra u weet wat een bezoeker op de pagina moet doen, is het zaak de pagina zo in te richten dat het de gebruiker zo gemakkelijk mogelijk maakt om de gewenste actie te ondernemen. Dit betekent dat de gebruiker de informatie moet krijgen die hij nodig heeft om deze actie te ondernemen en dat daarnaast de te nemen actie zeer duidelijk dient te zijn. Wanneer dit het doorklikken naar een volgende pagina is, is het bijvoorbeeld niet ongewoon dat alle overige links van de pagina verwijderd worden. Omdat het in een landing page zeer goed mogelijk is om conversie te meten, zijn deze pagina’s uitermate geschikt voor A/B testing.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact