Leads, wat zijn dat?

webkrunch wiki leads

In (online) marketing is een lead een persoon of organisatie die een interesse in uw dienst of product heeft geuit. Lead generation is het genereren van deze interesse of verzamelen van potentiële klanten die deze interesse zouden kunnen hebben.

Leads, een voorbeeld

Heeft u bijvoorbeeld online uw email adres ingevuld om gratis een ebook vol tips over auto-onderhoud te ontvangen? Dan bent u voor de auto onderneming die de ebook verzond nu een lead: U heeft immers een auto en interesse in het onderhoud van auto’s. Benaderen zij u nu met een email met onderhoudsproducten voor auto’s, is de kans vele malen groter dat u een aankoop doet dan wanneer u geen lead was geweest.

Wat is lead generation?

Lead generation is het proces waarin u potentiële klanten verandert in de eerdergenoemde leads. In veel gevallen gaat dit hand in hand met content marketing of inbound marketing waarbij unieke, waardevolle content wordt gecreëerd die potentiële klanten nieuwsgierig maakt naar uw diensten of producten. In sommige gevallen kan lead generation ook uitbesteed worden aan externe partijen. Zo kennen we allemaal de online ‘prijsvragen’, waarbij een lange lijst aan enquêtevragen over uw interesse in een nieuwe hypotheek, auto of ander product de makers in staat stelt om uw gegevens als ‘lead’ door te verkopen aan geïnteresseerde ondernemers. Wanneer u ooit als gebruiker met dergelijke praktijken in aanraking bent gekomen zal u echter weten dat een dergelijke lead vele malen minder kans op converteren heeft dan een lead die op organische wijze uit een sterke inbound marketing strategie voortkomt.

Lead generation tips en trucs

Hoewel lead generation dus normaal gesproken onderdeel van een overkoepelende inbound marketing strategie uit zou moeten maken, zijn er wat losse tips en trucs die u van waardevolle leads kunnen voorzien:

  • Een waardebon of kortingscode die pas te krijgen is nadat er een email adres en naam is achtergelaten is een goede indicator dat de gebruiker ook daadwerkelijk interesse heeft in de aangeboden producten of diensten. Hoewel een naam en email adres niet genoeg informatie zijn voor vergaande personalisatie van de daaropvolgende boodschap, is de bron van deze lead wel dusdanig dat de kans op conversie erg groot is.
  • Content die beschikbaar is na het achterlaten van gegevens is een minder directe indicator dat iemand klaar is om te converteren. Hoewel de potentiële klant zich dus op een vroeger punt van de conversie funnel bevindt, is dit nog steeds aan te merken als een lead. Zorg echter wel dat u meer informatie verzamelt en/of aanvullende stappen onderneemt om de kans op conversie te doen toenemen.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact